NAJBOLJIM MESTA U KNEZ MIHAILOVOJ: Grad raspisao javni poziv uličnim izvođačima za dobijanje dozvola (FOTO)

A. Z. K.

18. 03. 2024. u 17:08

ULIČNI umetnici ponovo kreću u borbu za dozvole, koje će im u naredne dve godine obezbediti "parče asfalta" sa kojeg će uveseljavati prolaznike.

НАЈБОЉИМ МЕСТА У КНЕЗ МИХАИЛОВОЈ: Град расписао јавни позив уличним извођачима за добијање дозвола (ФОТО)

Foto P. Milošević

Grad je raspisao javni poziv za zabavljače koji mogu da se prijave do 10. aprila, a nakon toga očekuje ih i audicija na kojoj će pokazati svoje umeće. Pre dve godine na ovaj konkurs javilo se više od 200 zabavljača koji su se borili za svoje mesto u centralnim gradskim štraftama i zabavljali Beograđane i turiste prethodne dve godine.

Slikari, muzičari i plesači mogu svoje prijave da proslede Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju do 10. aprila. Oni bi trebalo da navedu kako i koliko bi program trebao da traje. Oni koji dobiju dozvole biće zaduženi da svojim umetničkim radom ulepšavaju prestoničke ulice u naredne dve godine, koliko će im važiti dozvole.

Pravila za zabavljače

U JAVNOM pozivu koji je objavljen navodi se i da artisti svoje programe i performanse mogu da izvode od 10.00 do 22.00. U naseljenim zonama za zvučne programe obavezna je pauza za vreme kućnog reda od 14.00 do 17.00. Na lokacijama u centru grada (Knez Mihailova, Skadarska ulica, centralni gradski trgovi) pojedinačni programi mogu trajati najduže dva sata. Nije dozvoljena izgradnja bina, korišćenje bubnjeva i visokozvučnih drvenih duvačkih instrumenata.

- Oni koji dobiju najviše ocene od komisije dobiće i najbolje pozicije. Za njih su rezervisane Knez Mihailova i Skadarska ulica, Beogradska tvrđava, Trg republike i Park vojvode Vuka - navodi se u javnom pozivu. - Oni koji dobiju niže ocene dobiće dozvole za Terazijski plato i podzemne prolaze, trgove, parkove i zelene površine, Savski i Dunavski kej.

Pre dve godine javio se veliki broj artista koji su se borili za dozvole, a na audiciji se pojavilo oko 200 zabavljača. Tada je najvišu ocenu dobila grupa plesača. Među najbolje ocenjenim bio je i Nenad Batinica, odnosno, klovn Srećko, i Radivoje Radulović sa svojim viteškim performansom.

Foto Z. Jovanović

Među kandidatima najbrojniji su bili slikari i muzičari. Likovni umetnici pre dve godine dobili su 72 dozvole, dok su svirači i pevači dobili dvadesetak odobrenja manje.


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave