КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋИ ПУТЕР: Јефтинији него у продавници, а потребан само 1 састојак
Путер се користи у многим јелима, како сланим, тако и слатким.
06. 05. 2024. у 09:00
КНЕДЛЕ СА СЛАНИНОМ: Просто неодољиве
Мислили сте да су само са шљивама добре, испробајте овај рецепт за кнедле са сланином и видећете колико грешите. Припремите их за доручак или вечеру.
06. 05. 2024. у 07:00
ИДЕАЛНА ПОСЛААСТИЦА ЗА СУТРАШЊИ ЂУРЂЕВДАН: Домаћи ишлери - Топе се у устима
Што дуже стоје, то су лепши. Ниједна слава, па ни Ђурђевдан није могла да прође без посластица са чоколадом, а ишлери су, чини се, предњачили, јер су и лепи “на око” и могу дуго да стоје.
05. 05. 2024. у 15:00
НАЈУКУСНИЈИ ПОПСИ СА КЕКСОМ: Рецепт за омиљену посластицу сваког малишана
Куглице на штапићу можете да правите на више начина, али су попси са кексом најједноставнија верзија коју деца и највише воле.
05. 05. 2024. у 13:00
ЋУРЕТИНА СА МЛИНЦИМА: Комбинација меса и тестенина, савршенство укуса чак и за избирљиве
Ћуретина са млинцима је укусан и заситан ручак који можете спремати на више начина - са куповним или домаћим млинцима, са једном или више врста павлаке, а сваки је подједнако укусан.
05. 05. 2024. у 11:00
КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач
Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.
05. 05. 2024. у 09:00
САЛАТА ОД ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Витаминска бомба која се лако прави
Обожаваћете је чак и ако нисте љубитељ шаргарепе.
05. 05. 2024. у 07:00
КОЛИКО ДУГО СМЕЈУ ДА СТОЈЕ ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА? Сви праве грешку, а ево како ћете знати да су се покварила
УСКРШЊА јаја многима су укуснија него обична. Имају посебан укус и шмек, те деца, али и одрасли знају да их поједу и по десетак дневно. Наравно, не треба у томе претеривати. Они који имају здравтсвене проблеме, као што су повишени холестерол или неку другу хроничну болест, требало би да избегавају жуманца.
04. 05. 2024. у 15:47
МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади
Сладолед торта под називом Млечна краљица је заиста једна од најбољих смрзнутих, сладолед торти и са правом носи назив краљице.
04. 05. 2024. у 15:00
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије.
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10
МОЖЕ БИТИ МРСНА И ПОСНА: Бечка пита - Преукусна и веома издашна посластица
Слатко задовољство које се не пече, може бити мрсна и посна.
04. 05. 2024. у 13:00
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
НЕМА тог рецепта којем се више обрадујемо од оног који изискује само сједињавање састојака, који одмах иду у рерну.
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
Посластица достојна краљева, а биће украс сваке свечане трпезе.
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27
У ЛУКОВИНУ ДОДАЈТЕ ТАЈНИ САСТОЈАК: Имаћете најлепше украшена јаја овог Ускрса
БОЈЕЊЕ у луковини стари је и проверен начи фарбања, којим ћете добити прелепе шаре на јајима.
30. 04. 2024. у 14:10 >> 12:22
ДОМАЋА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И РЕЗАНЦИМА: Ништа лепше од топлог јела на кашику
Здрава, укусна, окрепљујућа и заситна, обожаваће је цела породица.
04. 05. 2024. у 11:00
ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено
Тајна је у томе да качкаваљ ставите у замрзивач сат времена пре припреме. Идеалан прилог уз свако месо или помфрит.
04. 05. 2024. у 09:00
КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА: Сви је волимо, а ево како се прави
Сваки залогај је гурмански доживљај, чисто уживање.
04. 05. 2024. у 07:00
ТОРТА ЈАПАНСКИ ВЕТАР: Посластица којој се увек радо враћамо
Кремаста, богата и непролазна посластица.
03. 05. 2024. у 15:00
СЛАНИ РОЛАТ ОД ТИКВИЦА, БЕЗ БРАШНА: Јело за све прилике, идеално за оне који реагују на глутен
ОВАЈ слани ролат се спрема без брашна, погодан је и за оне који су нетолерантни на глутен, а добар је и за дијете јер има мање угљених хидрата.
03. 05. 2024. у 13:00
ТРИК ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА: Како да јаја НЕ пуцају приликом кувања
СВАКА домаћица има своју проверену технику за фарбање јаја, али понекад уз сав труд резултат изостане.
03. 05. 2024. у 11:06
СПРЕМИТЕ ПЕЧЕЊЕ ЗА ВАСКРС: Најбоља прасетина из рерне - Хрскава споља, а сочна изнутра
Многи покушавају да пронађу онај савршен рецепт да им прасетина испадне сочна, укусна и са хрскавом корицом, а овај начин припреме ће вам у томе помоћи. Један састојак вас дели до савршене прасетине.
03. 05. 2024. у 11:00
ЧОКОЛАДНА УСКРШЊА ЈАЈА: Улепшајте празничну трпезу савршеном посластицом
Уколико желите да припремите, поред правих ускршњих јаја и сласну посластицу у знаку Васкрса, ево једног укусног рецепта који ће вам помоћи у томе.
03. 05. 2024. у 09:00
ВАСКРШЊИ ГРЧКИ ХЛЕБ ЦУРЕКИ: Тесто је слатко, мекано и развлачи се, јешћете га са слашћу
Уколико желите да обогатите васкршњу трпезу, предлажемо да ове године направите цуреки - слатки грчки ускршњи хлеб. Изгледа као вeлика плетеница, а тесто је слатко, ваздушасто и развачи се. Предлажемо да га испечете ујутру и да га једете док је још топао.
03. 05. 2024. у 07:00
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
Када припремате ролат са маком, за фил можете користити састојке по избору. Неизоставан сланиш, леп за око и укусан.
02. 05. 2024. у 15:00