BEČIĆ: Diktator je pobeđen, ovo je istorijski dan!

Novosti online

02. 04. 2023. u 21:49

DIKTATOR je pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju ceniti, a slobodu slaviti, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

БЕЧИЋ: Диктатор је побеђен, ово је историјски дан!

Demokrate

Bečić je rekao da je pobeda Milatovića „temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti“.

 -Raduj se narode Crne Gore! Gotovo je! Završena je jedna diktatorska era i politička karijera koja je trajala 35 godina. Ovo nije samo običan dan, već istorijski dan, dan kada smo kao jedan tim i jedna država odlučili da slavimo slobodu. Kada se, kao neko ko se od svojih najmlađih dana borio protiv režima, osvrnem unazad, vidim decenije borbe, decenije tuge, decenije patnje, koje je naš narod pretrpio. I kada se setim svih tih trenutaka, setim se i svih ljudi koji su u tome učestvovali – onih koji su dali svoje živote, onih koji su dali svoju slobodu, onih koji su prebijeni, politički hapšeni, onih koji su prognani i ostavljeni bez posla - saopštio je Bečić.

Ovo veče je, kako je rekao, trijumf tih ljudi.

 - Njihova žrtva je naša inspiracija, njihova hrabrost je naša snaga, a njihovo nasleđe je naša obaveza. Vreme je da se setimo njih koji su sanjali ovaj dan, ali nisu doživeli da ga vide. Zato nijedan teret nije pretežak, nijedan diktator nije prejak, kad je iskrena i bezrezervna podrška Demokrata i onih koji su sanjali slobodu. Dokazali smo da smo spremni da žrtvujemo sve što imamo, znajući da su male naše žrtve u odnosu na veliku i večnu slobodu Crne Gore. Ali ujedno i znamo da oni koji bi trebali to najviše ceniti, obično to ne učine. Zato ponavljam da su ovi izbori uspešno završeni, da je diktator pobeđen, ali borba za bolju budućnost Crne Gore se nastavlja samo sa ljudima koji žrtvu znaju ceniti, a slobodu slaviti.

Raduj se Crna Goro svih vera i nacija, jer su tvoji građani dobili mlade lidere koji će služiti tebi, i nikada više nećeš morati da se braniš od svojih predstavnika, podela, mržnje i ekstremizma. Pobeda Jakova Milatovića je temelj našeg pomirenja, napretka i evropske budućnosti. Sada je vreme da narod večno vlada, a Crna Gora da večno živi! Zaklinjem se da ću uvek biti veran ovom danu, ovom trenutku i ovoj slobodi. Časti mi- zaključio je Bečić.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024