ŠEST MESECI OD LOKALNIH IZBORA: Konstitutivna sednica SO Pljevlja zakazana za 19. april

M. D.

05. 04. 2023. u 13:08

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Pljevlja je zakazana za sredu, 19. April, šest meseci nakon održanih lokalnih izbora.

ШЕСТ МЕСЕЦИ ОД ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА: Конститутивна седница СО Пљевља заказана за 19. април

Foto: M.Drobnjak

To je dogovoreneo na kolegijumu kojeg je ranije zakazao predsednik Skupštine opštine Pljevlja, Dragiša Sokić. Kolegijumu su prisustvovali nosioci lista Lokalnih izbora održanih u oktobru 2022. godine kako bi dogovorili datum održavanja Konstitutivne sednice.

Tako će se, nakon šest meseci od lokalnih izbora održanih u oktobru prošle godine, formirati nova lokalna vlast u Pljevljima.

Podsećanja radi tek nedavno su proglašeni konačni rezultati lokalnih izbora koji su održani u oktobru prošle godine. To je učinjeno nakon što je i Ustavni sud odbio prigovore DPS-a koji trenutno vrši vlast u gradu pod Golubinjom.

Iz DF-a su ranie više puta ponovili da su prigovori na lokalne izbore, gđe je DPS ubedljivo poražen,  neosnovani i da su se, zbog tadašnje blokade Ustavnog suda, oni odlučili na taj korak kako bi sebi produžili boravak na čelnim pozicijama u Pljevljima.

DPS je i uspeo u tome imajući u vidu da su se redovni lokalni izbori u ovom grad trebali da se  održe još u maju 2022. godine. Zbog objedinjavanja lokalnih izbora su pomereni za oktobar a onda zbog žalbi DPS-a na izborni proces formiranje nove lokalne vlasti se odložilo. DPS je tako, i nakon isteka mandata, zadržao funcije u ovom gradu još godinu dana.

Izborne liste su na oktobarskim izborima prošle godine osvojile sledeći broj manadata: Nikola Rovčanin – Idemo ljudi – Demokrate, Pokret za Pljevlja, Ujedinjena Crna Gora sedam mandata; Demokratski front – Za budućnost Pljevalja – Milan Lekić 12 mandata; Evropa sad!Za Pljevlja – četiri mandata; Dr Saša Grbović, dr Nidal Idris – Temelj za bolja Pljevlja! SNP – URA dva mandata;  Prava stvar – Da pobijede Pljevlja, Koalicija Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija – devet mandata.

Za sada je izvesno da će mesto predsednika Opštine pripasti DF-a, mesto potpredsednika Pokretu „Evropa sad“, a mesto predsednika SO Pljevlja Demokratama. Od svih imena koje se pominju u poslednje vreme postoji mogućnost da će DF za mesto predsednika Opštine predložiti dr Darija Vraneša. U tom slučaju on bi bio najmlađi predsendik Opštine u posleratnoj istoriji grada na Breznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave