HERCEG NOVI SLAVI: Uoči Božića badnjaci nalagani u hramovima od Sutorine do Luštice

V.V.

06. 01. 2024. u 23:02

PUNI su danas i radosni bili hercegnovski hramovi u kojima su pravoslavni vernici prisustvovali liturgijama a potom i sabornom nalaganju badnjaka.

ХЕРЦЕГ НОВИ СЛАВИ: Уочи Божића бадњаци налагани у храмовима од Суторине до Луштице

Foto:V.V.

Nalaganje badnjaka organizovano je na Mokrinama, Kamenom, Podima, Mojdežu,  u mestima  duž hercegnovske rivijere, kod crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj,uz crkvu Preobraženja u Igalu,gde je sa vernicima bio i predsednik Herceg Novog Stevan Katić. On će prisustvovati i ponoćnoj liturgiji u  crkvi Sv. Arhangela Mihaila u Starom gradu.

Foto:V.V.

 

Predsednik Katić poručio je između ostalog da mu je drago što je u Herceg Novom nalaganje badnjaka organizovano od Sutorine do Luštice,što Herceg Novi nastavlja tradiciju sabiranja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića. Uz zdravlje, radost i uspeh poželeo je svima i slogu i nauk praštanja i mirenja.

Jedna od poruka arhijerejskog namesnika hercegnovskog oca Obrena Jovanovića bila je da se u ovoj  „svetoj noći mire i nebo i zemlja“.

Foto:V.V.

 

- Mnogo vernika i dece je pred hramom Svetog Arhangela Mihaila, a to nas najviše raduje… Ogrejali smo se ovde oko Vitlejemske vatre, i sve to što radimo, svi ti naši običaji imaju duboko ukorenjenog smisla u nešoj veri hrišćanskoj… Ova materijalna vatra koju ovde gorimo, ona nas podseća na tu nebesku i svetu vatru koju je sami Gospod naš doneo svojim rođenjem, rekao je otac Obren.

Meštanima se u svim hramovima pridružio i veliki broj Rusa i Ukrajinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!