HERCEG NOVI ČUVA TRADICIJU: Bogojavljenski krst u rukama Nikole Moskova (FOTO/ VIDEO)

V.V.

19. 01. 2024. u 14:36

Osvećenje mora i bogojavljensko plivanje za časni krst, do koga je prvi stigao Nikola Moskov, vaterpolista PVK Jadran, organizovano je na Škveru, a nakon što su svete liturgije služene u crkvama Sv. Spasa na Toplo i Sv. Arhangela Mihaila na Belavisti, pa litija ophodila od Starog grada do obale.

ХЕРЦЕГ НОВИ ЧУВА ТРАДИЦИЈУ: Богојављенски крст у рукама Николе Москова (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: V.V.

- Imao sam ogromnu želju da učestvujem u plivanju za časni krst, jer sam sestriću želeo da pokažem šta su prave vrednosti. Ovo mi nije prvi put da se takmičim, već četvrto učešće na plivanju za krst časni, rekao je Moskov uz osmeh, srdačan i pun ponosa.

Foto: V.V.

 

On je kao pobednik dobio zlatni medaljon, dar hercegnovske Crkvene opštine. U plivanju je po lepom vremenu učestvovalo pedesetak takmičara, a svi su imali podršku brojne publike. Srebrnim medaljonom nagrađen je najmlađi učesnik, jedanaestomesečni Pavle Đurišić. Najstariji takmičar bio je sedamdesetogodišnji Budimir Stanojlović.

Foto: V.V.

 

O prazniku, bogojavljenskim tradicijama i značaju besedio je hercegnovsko-starogradski paroh, protojerej stavrofor Nikola Todorović pozdravljaljjući sve okupljene blagim rečima „Slava na visini Bogu i na zemlji mir, među ljudima dobra volja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave