DANI BEOGRADA NA PRAZNIKU MIMOZE: Izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“ i Skadarlijske večeri

V.V.

28. 02. 2024. u 16:18

Na 55. Prazniku mimoze u toku su Dani Beograda i izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“ kao rezultat saradnje hercegnovske Turističke organizacije i beogradskog Muzeja „Nikola Tesla“.

ДАНИ БЕОГРАДА НА ПРАЗНИКУ МИМОЗЕ: Изложба „Никола Тесла – човек из будућности“ и Скадарлијске вечери

Foto: V.V.

Muzej „Nikole Tesle“,institucija kulture i nauke koja je na ponos celom svetu, čuva  lične predmete i zaostavštinu jednog od najvećih svetskih naučnika, a izložba koja će narednih mesec dana biti pred hercegnovskom publikom obišla je do sada veliki broj gradova i država, rekla je na konferenciji za novinare Ivona Jevtić, direktorka Muzeja.

– Ovo je osnovna postavka, ali nedavno smo uradili igrano-dokumentarni film, koji je imao premijeru u Vašingtonu, Nju Jorku, Čikagu, Merilendu, Virdžiniji i u Beogradu, nadamo se da ćemo  imati priliku da ga tokom leta prikažemo i ovde, jer je zaista didaktičan, edukativan i poučan – rekla je Jebtić.

PR Turističke organizacije Beograda Jelena Stanković podsetila je da su Dani Beograda osam godina obavezan deo Praznika mimoze i dodala da se u Herceg Novog osećaju kao kod kuće.

– Pored novih programa koje svake godine posebno osmišljavamo, stalna tradicija ostaju Skadarlijske večeri - poručila je Stanković, i pozvala sve da im se pridruže u Gradskoj kafani koja je, kako je naglasila, svojevrsna institucija kulture Herceg Novog.

Direktorka TO Herceg Novi Milja Vitorović, objasnila je da je izložba organizovana s  ciljem obogaćivanja destinacije kulturnom ponudom u toku Praznika mimoze.

– Prioritetno, ideja je da izložbu pogledaju deca iz Herceg Novog i okolnih gradova, a tokom trajanja postavke u bioskopskoj sali Dvorane Park biće prikazan i film o Nikoli Tesli, koji nosi naziv „Bežično“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!