RASKRSNICA SMRTI UZELA NOVI DANAK: Novo stradanje u Beranama otovrilo stara pitanja (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

01. 04. 2024. u 18:48

NOVO stradanje u Beranama, na možda najopasnijoj raskrsnici na severu Crne Gore, u ulici Milorada Jovančevića, ispod samog aerodroma, kod mnogih je otvorila stare rane, ali i podsetila na problem, koji se nekako decenijama stavlja ''ispod tepiha''.

РАСКРСНИЦА СМРТИ УЗЕЛА НОВИ ДАНАК: Ново страдање у Беранама отоврило стара питања (ФОТО)

Berane onlajn

Naime, u saobraćajnoj nesreći do koje je došlo u nedelju nešto pre 19 sati, teško je povređena Milka Cimbaljević (57) iz Berana, koja je podlegla povredama na putu ka Kliničkom centru u ovom mestu.

Ona je bila saputnik u "audiju", kojim je upravljao njen sin M. C, koji je sa teškim povredama na lečenju u KC Berane, dok je jedna žena zbog krvarenja na mozgu transportovana u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. U nesreći je lakše povređena još jedna osoba.

Majka i sin su se nalazili u  "audiju'' koji je naišao iz pravca Andrijevice i direktno se sudario i potom  nekoliko desetina metara gurao "škodu oktaviju", koja je završila u jednom dvorištu pored magistralnog puta ka Bijelom Polju, zakačivši još jedno vozilo.

Neverovatno, ali istinito, zvuči podatak da se još jedna tragedija zbila na raskrsnici na kojoj često ne pomaže ni ''četvoro otvorenih očiju'', gde je do sada u crno zavijeno više porodica u Beranama, gde se pamti tragedija od pre nepunih 20 godina kada su naučni radnici i umetnici braća Nikola i Uglješa Popović, stradali ni krivi ni dužni u direktnom sudaru dva vozila.

Ni nakon te tragedije, nakon koje je usledilo još nekoliko, nadležni ''iz države'', nisu preduzeli ništa kako bi se sprečilo stradanje učesnika u saobraćaju. Podsećanja radi, na ovom mestu, pre godovo 45 godina bili su instalirani semafori. Dugo su bili van funkcije, a potom su volšebno nestali...

Na ovom mestu je  Direkcija za puteve, u sklopu rekonstrukcije magistrale Lepenac -Ribarevine  -Berane, predvidela izgradnju kružnog toka. Međutim, trebalo je ''zakopati'' Bogavsko brdo, izvršiti eksproprijaciju nekretnina, izmestiti neke instalacije. Posao je bio skup, i čini se odustalo se, pojašnjeno je "Novostima" nezvanično iz Opštine Berane...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?