KOGA KRIJE DEJAN VUKŠIĆ? Odbijen zahtev za objavljivanje razloga zbog kojeg je DPS prof. Dejanu Miroviću zabranio ulazak u Crnu Goru!

S. Rovčanin

28. 01. 2021. u 16:30

DIREKTOR ANB Crne Gore Dejan Vukšić je danas mom advokatu Ivanu Niniću uputio Rešenje broj 10-213/21-431 u kojem se odbija zahtev za obelodanjivanje tajne informacije na osnovu koje je profesoru Dejanu Miroviću zabranjen ulaz u Crnu Goru 2018. godine.

КОГА КРИЈЕ ДЕЈАН ВУКШИЋ? Одбијен захтев за објављивање разлога због којег је ДПС проф. Дејану Мировићу забранио улазак у Црну Гору!

Dejan Mirović/ Foto: Z.Jovanović

- Tada sam proglašen za drzavnog neprijatelja Crne Gore i onemogućeno mi je da posetim rodnu kuću u Ulcinju, majku i brata - za "Novosti" kaže profesor Dejan Mirović, koji je zajedno sa Matijom Bećkovićem, Čedomirom Antićem i Aleksandrom Rakovićem bio na crnoj listi režima Mila Đukanovića.

On je tražio da mu se otkriju razlozi zbog kojih nije mogao da uđe u Crnu Goru, i prihvaćena je njegova žalba na odluku MUP da ne obelodani razloge. Dok je čekao da sazna istinu, došlo je do obrta i podaci ostaju tajna. 

- Direktor Vukšić piše da ne može da otkrije tajnu informaciju o meni sadržanu u Rešenju 250/15-01-9012/1 od 27.8.2015. donetom od strane njegovog prethodnika na mestu direktora ANB. Dakle,Vukšić, iako pravnik, tvrdi da mi je ulaz u Crnu Goru zabranjen 2018. godine na osnovu tajne informacije iz 2015. ili nakon tri godine" razmatranja". Nikada nisam krivično gonjen, tada i sada radim kao profesor univerziteta. Nikada nisam pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka. Zato pitam direktora Vukšića koga on štiti? Da li štiti kriminalizovane DPS ANB kadrove i rukovodioce koji su organizovali moj progon? Ili Đukanovićev srbofobni režim koji je to naredio? Da li su njegove lične veze iz vremena kada je radio kao advokat važnije od poštovanja zakona i Ustava u mom slučaju? U svakom slučaju pokrenuću upravni spor zbog ovakvog nezakonitog postupanja Vukšića koje baca ozbiljnu senku i na one koji su ga izabrali na tako odgovorno mesto kao što je direktor ANB - pita Dejan Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!