MINISTARSTVO prosvete objavilo je nove pravilnike o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama, kao i Pravilnik o društveno korisnom radu. Najvažnija novina je da, ako roditelji više od polovine učenika iz istog odeljenja smatraju da određeni nastavnik u osnovnoj školi ne radi svoj posao kako treba, mogu da traže proveru njegovog rada. Osnovci će ubuduće imati tri pismene provere znanja, umesto dve, dok kod srednjoškolaca nema bitnijih izmena.

Komentari (6)

Dragan

14.02.2024. 10:55

Kako ce ovo da funcionise u seoskim skolama? Na osnovu cega je nepismeni ili polupismeni seljak kompetentan da vrednuje bilo ciji rad ukljucujuci i rad prosvetnih radnika? Kako ce ovo da funkcionise u skolama koje pohadjaju mali Cigani? Da li to znaci da ce uskoro da vrednuju rad lekara?

Arsa

14.02.2024. 10:58

I šta sada? Neki bahati balvan tata, i mama, uz to i nepismeni odlučuju o znanju i radu nastavnika. Bolje primenite pravilnike iz osamdesetih gde je učenik bio učenik, nastavnik bio pedagog, a roditelji bili tata i mama koji su vaspitavali i kontrolisali svoju decu!!!

Dragan963

14.02.2024. 11:04

Nastavnici su prvo ponizili sami sebe dajući nerealno visoke ocene većini đaka, zatim su ponizili stvarno dobre đake jer su izjednačili stvarnu peticu i poklonjenu. Sad im je to ugrađeno u pravilnik: čim počne godina napiši sve petice i baš te briga!!!

Svasta

14.02.2024. 11:12

Jadno da jadnije ne moze biti. Posto su roditelji nadzorni organ u nastavi, otpustite prosvetne inspektore i savetnike, dzabe leba jedu i dzabe su se skolovali