ERIK VIJAR NA PROSEFESTU: Ugledni francuski pisac sledeće nedelje gost u Novom Sadu i Beogradu

V.C.S.

21. 09. 2023. u 16:28

UGLEDNI francuski pisac, dobitnik prestižnih nagrada, Erik Vijar biće gost 17. Međunarodnog festivala proze - Prosefesta, njegovog izdavača "Akademske knjige" i Francuskog instituta, u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Beogradu od 25. do 29. septembra.

ЕРИК ВИЈАР НА ПРОСЕФЕСТУ: Угледни француски писац следеће недеље гост у Новом Саду и Београду

Ivan Gimenez

U Kulturnom centru Novog Sada (Tribina mladih) 26. septembra, u 19 časova, održaće se književno veče, a Vijara će publici predstaviti pisac Dragan Velikić. U sredu, 27. septembra, u podne, Vijar će o svom opusu razgovarati sa najboljim gimnazijalcima Karlovačke gimnazije, dok će se u četvrtak, 28. septembra, u 19 časova, u Francuskom institutu u Beogradu, naći i pred beogradskom publikom. Sa Erikom Vijarom će tom prilikom razgovarati pisac Vule Žurić.

Vijar je pisac, filmski scenarista i reditelj, rođen u Lionu 1968. Živi u Francuskoj. Na srpskom jeziku objavljene su mu tri knjige u izdanju "Akademske knjige" i prevodima Melite Logo Milutinović.

Akademska knjiga

 

U pitanju su "Dnevni red", ovenčan Gonkurovovom nagradom, zatim "Rat siromašnih", koji je bio u najužem izboru za ,,Bukera" i "Častan izlaz".

Kritičari su često polemisali da li su Vijarove knjige - romani ili stvarna istorija. On ih naziva hronikama. Kako navodi njegov srpski izdavač. "na izvanredan način uspeva da zađe u sive zone istorije koje su u književnosti ređe dobijale narativni značaj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)