OGLASIO SE BIVŠI UKRAJINSKI PREMIJER: Čak i ako Tramp pobedi na predsedničkim izborima...

Srna

20. 11. 2023. u 10:31

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp neće okončati sukob u Ukrajini, čak i ako pobedi na predsedničkim izborima, jer Vašington želi da iscrpi resurse Rusije, istakao je bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

ОГЛАСИО СЕ БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПРЕМИЈЕР: Чак и ако Трамп победи на председничким изборима...

Foto: Arhivski snimak

- Ne verujem da će se sukob u Ukrajini prekinuti ukoliko Tramp dođe na vlast. Ne verujem u to. Krajnji cilj je da se Rusija iscrpi koliko god je to moguće. Oni imaju nekoga da iskoriste za sprovođenje ove politike. SAD će nastaviti da vrše pritisak za to dokle god je trenutni ukrajinski režim na vlasti - napisao je Azarov na "Fejsbuku".

Azarov, koji je bio premijer Ukrajine od 2010. do 2014. godine, upozorio je da će SAD dati sve od sebe da se rusko-ukrajinski sukob nastavi, preneo je TASS.

Tramp je ranije tvrdio da bi okončao ukrajinski sukob za 24 časa ukoliko bi ponovo bio izabran za predsednika SAD. On nije isključio mogućnost da bi Kijev morao da učini teritorijalne ustupke.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je nakon toga da bi u 24 minuta objasnio Trampu zbog čega se ukrajinski sukob ne može rešiti za 24 časa.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!