VATRA GUTA SVE PRED SOBOM: Stravični snimci požara, kuće nestaju u buktinji kao da su od papira (VIDEO)

Tanjug

21. 12. 2023. u 08:38

U POŽARU koji se danas širio van kontrole na periferiji grada Perta na zapadnoj obali Australije, uništeno je ili oštećeno više stambenih objekata, prenosi AP.

ВАТРА ГУТА СВЕ ПРЕД СОБОМ: Стравични снимци пожара, куће нестају у буктињи као да су од папира (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Hitno upozorenje izdato je za istočno predgrađe Parkervil, gde je jutros izbio požar.

U upozorenju je navedeno da požar predstavlja opasnost po živote i kuće. Struja je isključena na više od 150 imanja, a nekoliko puteva je u prekidu.

Snimak iz vazduha pokazuje da je najmanje jedna kuća uništena, a više njih je zahvaćeno vatrom, dok potpuni obim štete neće biti poznat dok inspekcijske ekipe ne budu u mogućnosti da pregledaju zonu požara, navodi američka agencija.

Foto: Tanjug/AP

Trenutno nema izveštaja o povređenima. Komesar vatrogasne i hitne službe Daren Klem rekao je da je požar nastavio da eskalira uprkos naporima vatrogasaca i aviona sa vodom koji dejstvuju iz vazduha.

Vatra je, prema dosadašnjim izveštajima, uništila površinu od 90 hektara. Premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk opisao je situaciju kao "zabrinjavajuću", zbog toga što se urbani rubovi Perta graniče sa šumovitim brdima.

Foto: Tanjug/AP

BONUS VIDEO: IZLILO SE CRNO MORE: Poplavljena obala Gruzije, primorski gradovi pod vodom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu