OBAMA OSUO PALjBU PO TRAMPU: Moj dolazak izazvao paniku, on im je dao odgovor

Tanjug

12. 11. 2020. u 19:20

ОБАМА ОСУО ПАЉБУ ПО ТРАМПУ: Мој долазак изазвао панику, он им је дао одговор

Foto: EPA

BIVŠI predsednik SAD Barak Obama napisao je autobiografsku knjigu u kojoj je pisao o svom predsednikovanju, a jedna od tema bila je i aktuelni predsednik Donald Tramp i "njegov rasizam".

CNN je imao uvid u kopiju knjige koja će uskoro biti objavljena, a Obama se, prema navodima CNN-a, "direktno konfrontira rasističkoj politici Donalda Trampa".

Obama, prvi Afroamerikanac na čelu države, ističe da veruje da je "njegov istorijski izbor za predsednika 2008. godine pokrenuo talas gorčine i podeljenosti među republikancima, koji su postali opstrukcionisti, čime je njihova partija ođednom postala promenjena".

- Moje prisustvo u Beloj kući izazvalo je duboku paniku, osećaj da je narušen prirodan poredak. To je tačno ono što je Donald Tramp shvatio kada je počeo da daje izjave da nisam rođen u SAD i da sam samim tim bio nelegitimni predsednik. Tramp je milionima Amerikanaca obećao lek za njihovu rasnu anksioznost, jer je Afroamerikanac u Beloj kući- napisao je Obama.

Knjiga će biti prezentovana javnosti 17. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MiR

12.11.2020. 19:35

Sta je pisac hteo da kaze?? Ja bre Obama, ti si bar intelektualac, kakvo je to naklapanje? Seti se samo ko su ti bili konkurenti u sopstvenoj partiji i sta su o tebi pricali!