BLINKEN PROZVAO DODIKA DA JE PREKRŠIO USTAV BiH: Predsednik Srpske mu odgovorio - Rukopis nam je poznat, loše namere pravog pisca takođe

Novosti online

08. 07. 2023. u 13:42

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken napisao je na Tviteru da SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH i odluke Visokog predstavnika.

БЛИНКЕН ПРОЗВАО ДОДИКА ДА ЈЕ ПРЕКРШИО УСТАВ БиХ: Председник Српске му одговорио - Рукопис нам је познат, лоше намере правог писца такође

Foto: Tanjug/Predsjednik.net

Blinken je ocenio da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prekršio Ustav BiH i Dejtonski sporazum potpisivanjem zakona koje je ranije poništio visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit.

Blinken je na Tviteru napisao da SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH i odluke Visokog predstavnika.

– Potpisivanjem zakona kojim se odbijaju ovlašćenja visokog predstavnika od strane predsednika RS Milorada Dodika krši se Ustav Bosne i Hercegovine i podriva Dejtonski sporazum. Sjedinjene Američke Države podržavaju OHR, Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter – naveo je Blinken.

Na navode Blinkena, stigao je i odgovor predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

- Ne verujem da je američki državni sekretar pisao tvit, niti da ga je čitao po objavi. Isto tako ne verujem da zna detalje o Dejtonskom mirovnom sporazumu i njegovom Aneksu 4 - Ustavu BiH. Rukopis nam je poznat, loše namere pravog pisca takođe. Sve što bi sekretar Blinken mogao da uradi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog ambasadora iz Sarajeva vrati kući - poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja