POŽAR U ZGRADI "ELEKTROKRAJINE" U BANJALUCI: Uzrok neipsravne instalacije

S. MIŠLjENOVIĆ

09. 10. 2023. u 17:30

NAKON više sati borbe sa vatrom banjalučki vatrogasci su u uspeli stave pod kontrolu požar koji se sa objekta "Elektrokrajine" proširio i na Hotel "Bosna" u centru grada. Požar je buknuo u prostorijama ove zgrade danas oko 10 časova.

ПОЖАР У ЗГРАДИ ЕЛЕКТРОКРАЈИНЕ У БАЊАЛУЦИ: Узрок неипсравне инсталације

Foto: S.M.

Požar na ovoj zgradi izbio je na instalacijama u muškom toaletu na prvom spratu, potvrdio je direktor "Elektrokrajine" Dragan Čavić.

On je izjavio da su radnici odmah reagovali i pokušali da ugase vatru.

- Radnici su uz pomoć protivpožarnih požarnih aparata pokušali da ugase vatru, ali nisu uspeli. Ona se preko instalacija proširila na ostatak objekta - ispričao je Čavić.

Dodao je da nema na tom delu neke bitne dokumentacije.

Zbog požara koji je zahvatio prostorije "Elektrokrajine" osam osoba se nagutalo dima i zbog tegoba sa disanjem su primljeni u Dom zdravlja Banjaluka, potvrdio je Bojan Vujičić, portparol te zdravstvene ustanove.

Vatra zahvatila nekoliko soba

POŽAR se proširio na susedni objekat, hotel "Bosnu" koji je evakuisan. Direktor hotela "Bosna" Biljana Dakić izjavila je da je požar zahvatio nekoliko soba na prvom i drugom spratu hotela. O šteti i oštećenjima na i u hotelu Dakićeva je rekla da će više informacija biti poznato kad se požar ugasi.

Kako je istakao, prvo se jedna osoba žalila na preveliko gutanje dima uzrokovanog požarom pa je ekipa Hitne medicinske pomoći reagovala i zbrinula tu osobu u Dom zdravlja.

- Ekipa je nakon toga ustanovila da se još pet osoba žali na tegobe uzrokovane gutanjem dima. Svih šest osoba je zajedno prevezeno u Služu hitne medicinske pomoći na dalju opservaciju - naglasio je Vujičić.

Dodao je da su se nakon toga još dve osobe javile u Službu hitne medicinske pomoći sa istim tegobama.

Zbog gašenja požara nekoliko časova su bile zatvorene ulice u centru Banjaluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!