POMEN PATRIJARHU: Kačavenda služio liturgiju u Manastiru Svete Petke u Bijeljini

V. MITRIĆ

04. 12. 2020. u 23:26

UMIROVLjENI episkop Zvonričko tuzlanski, Vasilije Kačavenda, služio je danas, na praznika Vavedenja Presvete Bogorodice, svetu arhijerejsku liturgiju i pomen upokojenom patrijarhu srpskom Irineju i episkopu valjevskom Milutinu, u crkvi Manastira „Svete Petke“, u bijeljinskom naselju „Pet jezera“.

ПОМЕН ПАТРИЈАРХУ: Качавенда служио литургију у Манастиру Свете Петке у Бијељини

Foto: B. Milošević

Episkop Vasilije je rekao da je „njegova svetost Irinej vodio mudro i posvećeno Srpsku pravoslavnu crkvu, u vremenu koje nije bilo ni malo lako i jednostavno, vodeći računa o Crkvi, rodu, otadžbini svojoj, ali i našem vaskolikom rasejanju“.

Za blaženopočivšeg episkopa valjevskom Milutina rekao je da je njegova smrt, kao i patrijarhova, „velika šteta za Srpsku pravoslavnu crkvu i sve nas“.

- Vladika Milutin, koga znam može se reći od dečačkih dana, bio je klasičan primer divnog monaha, a potom i arhijereja, koji je naš dobri i divni narod iznedrio i kom je bio posvećen svim svojim bićem – rekao je Kačavenda.

Pošto je i sam bio inficiran korona virusom, pozvao je vernike da budu jaki u veri, ali i da poštuju svaki savet lekara i mere koje se primenjuju, kako bi se ovoj svetskoj pošasti stalo na put.

- I danas, i svakog dana, kada se molimo Bogu za sebe i svoje bližnje, pomolimo se, iz sveg srca, za sve one koje su bolesni i koji su u nevolji, praštajmo jedni drugima, budimo braća i sestre u Hristu u svakom smislu i tako ćemo moći da odagnamo od sebe ovo zlo - rekao je vladika Vasilije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri