SENZACIJA U HUMSKOJ! Partizan neočekivano izgubio od Napretka

Filip Milošević

13. 03. 2024. u 18:51

Fudbaleri Partizana izgubili su na domaćem terenu od Napretka u okviru 25. kola Superlige Srbije sa 1:0.

СЕНЗАЦИЈА У ХУМСКОЈ! Партизан неочекивано изгубио од Напретка

FOTO: FK Partizan

Imao je dosta problema Igor Duljaj oko sastava tima pred ovaj duel. Nije strateg crno-belih mogao da računa na Mateusa Saldanju i Ksandera Severinu, dok je Gajas Zahid ostao na klupi za rezerve.

Ipak, domaćin je od starta krenuo da napada ne bi li što pre stigao do prednosti i to je moglo da se desi posle šest minuta, ali je dve odlične prilike promašio Samed Baždar.

Kao da je to poljuljalo "parni valjak" koji je pao u igri, što su gosti uspeli da iskoriste i dođu do prednosti u 33. minutu. Lopta je došla do Andrije Majdevca koji se dobro zagradio i potom udarcem iz orketa matirao Aleksandra Jovanovića.

Pokušao je Partizan do odlaska na odmor da poravna rezultat, no nije uspeo da pronađe put do gola koji je čuvao Vladimir Savić.

Tokom drugog poluvremena crno-beli su konstantno napadali, stvoren je neverovatan broj prilika, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Savića. Pogađali su Baždar stativu i Zahid prečku, zatim još nekoliko promašaja Baždara, koji nije uspeo da ugura loptu u gol.

Partizan je ovim porazom ostao na 60 bodova, dok će Crvena zvezda moći da preuzme prvo mesto ukoliko stignu do pobede u Nišu protiv Radničkog. Utakmica Radničkog i Zvezda je na programu od 19 časova, a ovu utakmicu možete pratiti na portalu ''Novosti''.

Partizan - Napredak (drugo poluvreme, 0:1)

86' Ogromna prilika za Partizan! Kalulu je asistirao Gohu koji sa sedam metara prebacio gol.

85' Pokušavaju crno-beli ali nikako da stvore veću priliku.

80' Promena u ekipi Partizana, umesto Nikola Antić na terenu je Aleksa Janković.

76' Novi veliki promašaj Baždara! Sa ivice šesnaesterca napadač crno-belih pokušava da savlada Savića ali lopta odlazi pored desne stative.

70' Dugo će se pričati o ovoj situaciji. Nemanja Nikolić je zajedno sa golmanom gostiju krenuo ka lopti. Deluje da je napadač crno-belih pre stigao do nje, potom ga je čuvar mreže "čarapana" oborio. Sudija Nikola Radaković je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi. Ipak, sačekao je da vidi šta će reći arbitri iz VAR sobe, a oni su samo potvrdili njegovu odluku.

66' Savić fenomenalno brani pokušaj Baždara koji je glavom gađao donji desni deo gola.

63' Novi okvir gola za crno-bele! Zahid pogađa prečku!

57' Nikolić na terenu umesto Ovusua. Potpuna ofanziva Partizana, bez klasičnog zadnjeg veznog.

55' NEVEROVATAN PROMAŠAJ BAŽDARA! Napadač Partizana je pogodio levu stativu gola gostiju!

53' Ponovo je pretio Goh! Nakon centaršuta Alda Kalulua, Goh je loše zahvatio loptu i Savić je to lako odbranio.

48' Ogromna prilika za Partizan! Kalulu je ''promešao odbranu'' gostiju ali je golman Savić uspeo da spreči pogodak.

46' Počelo je drugo poluvreme. Duljaj je već menjao, umesto Kastilja ušao je Gajas Zahid.

Kraj prvog poluvremena Partizan - Napredak 0:1.

45' Kraj prvog poluvremena, Kruševljani na petnaestominutni odmor odlaze sa prednošću od 1:0.

40' Ređaju se šanse ispred gola Napretka. Pokušao je sjajnim udarcem Aranđel Stojković, golman je to odbranio, zatim se lopta odbila do Baždara koji propušta novu veliku priliku.

39' Zamalo crno-beli da se ekspresno vrate u igru. Natho je propustio veliku priliku. Nakon kornera zapretio je i Antić odličnim udarcem koji je ukrotio golman gostujuće ekipe.

33' GOL! Napredak je šokirao Partizan pogotkom Majdevca.

 

32' Saša Marjanović je iz slobodnog udarca pokušao da ugrozi Jovanovića, međutim živi zid je odradio posao.

27' Ponovo neverovatan promašaj gostiju. Zličić je sa samo pet, šest metara šutirao ali daleko preko gola.

26' Ogromna prilika za Napredak! Majdevac je izašao 1 na 1 sa Jovanovićem ali je golman crno-belih fenomenalnom paradom sprečio šok u Humskoj.

25' Bez većih dešava u proteklih pet minuta. Uglavnom se sve odvija na sredini terena.

20' Odmah je odgovorio Bastajić udarcem sa 17 metara, ali pored gola.

19' Ponovo se Baždar našao u prilici, ali Stevanović uspeva da blokira šut.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

14' Prva prilika i za Kruševljane! Bastajić je šutirao sa 7,8 metara ali je Jovanović sjajno odbranio.

10' Ponovo prete crno-beli. Goh se opet našao u šansi, ali otklonio je defanzivac gostiju opasnost. Prvi korner na meču za izabranike Igora Duljaja.

6' Neverovatni promašaji Baždara! ''Parni valjak'' je visokim presingom uzeo loptu gostima iz Kruševca, a Samed je dva puta uspeo da promaši ''jedan na jedan'' sa golmanom.

3' Prvu priliku na meču imao je Partizan. Crno-beli su zapretili preko Goha, ali nedovoljno dobro za prvi pogodak.

1' Počeo je meč u Humskoj!

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

SASTAVI:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Filipović, Marković, Antić – Ovusu, Kastiljo – Kalulu, Natho, Goh – Baždar.

NAPREDAK (4-3-3): Savić – Vukajlović, Stevanović, Marinković, Jovanović – Marjanović, Ljubomirac, Zličić – Bastajić, Blagojević, Majdevac.

UOČI MEČA:

Izabranici Igora Duljaja u dobroj atmosferi dočekuju Napredak. Crno-beli su uspeli da dođu do boda u derbiju na ''Marakani'' i tako zadrže prvo mesto na tabeli nakon odigrana 24 kola u Superligi Srbije.

Trener ''parnog valjka'' je pozvao navijače da podrže njegov tim kako bi uspeli da zadrže ''pol poziciju'' u šampionatu.

I dalje se ne priča o tituli u taboru aktuelnog lidera na tabeli, iako "parni valjak" ima bod prednosti u odnosu na Zvezdu.

- Vratio bih se u blisku prošlost, minulog leta nam nisu davali šanse, mnogi ni u klubu nisu verovali da ćemo biti na vrhu. Da se ne lažemo, to je istina, činjenica. Stvarno razmišljamo od danas do sutra - rekao je Duljaj.

Strateg kluba iz Humske ističe da je još uvek cilj kluba da se izbore kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Naravno da Partizan ne trpi neuspehe, bilo bi pogubno da ostane bez Evrope i bez finansijske injekcije. Na neki način sam oduzeo klubu finansijski dobitak prošle godine, ispadanjem iz UEFA takmičenja, ali sam na neki način, prodajama Kristijana Belića i Mihajla Ilića vratio stvari na nulu. Pokazalo se da Partizan ima igrače na koje može da računa i od kojih može da profitira. A nisam obećavao ni titulu, ni Kup. Za nas je najvažnija evropska karta.

Dobio je potom pitanje da li igrači razmišljaju o tituli?

- Ne, zato što svakodnevno pričamo i ako se neko malo zanese, moramo da se spustimo na zemlju. Kad misliš da si najjači, tad si najslabiji.

Trener crno-belih je iskoristio priliku da pozove navijače na utakmicu koja se igra u sredu od 16.55. Ulaz u Humsku je besplatan.

- Znam da je termin nezgodan, da mnogi rade do pola pet ili pet, ali neka dođu makar na drugo poluvreme, jer se i na derbiju pokazalo koliko nam podrška navijača znači. Vi ste naš štit, barijera od mnogih stvari. Dođite, makar na drugo poluvreme - zaključio je Duljaj.

''Parni valjak'' u ovaj meč ulazi bez tri startna prvotimca, Kovačević i Saldanja se ne nalaze u sastavu, dok će Zahid meč početi sa klupe.

Partizan je lider na tabeli sa 60 bodova, dok je ekipa Napretka na 10. mestu sa 29 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)