KLOP OPET DIGAO GLAS: Nisam siguran da je VAR dobra ideja

Novosti online

10. 12. 2020. u 10:13

MENADžER Liverpula Jirgen Klop sve češće se sukobljava sa fudbalskim establišmentom. Mesecima već lobira da se u Premijer ligi dozvoli pet izmena, a postao je i jedan od vatrenijih protivnika VAR-a i to nakon što je video tehnologija konačno stekla pozitivnu reputaciju kod većine njegovih kolega.

КЛОП ОПЕТ ДИГАО ГЛАС: Нисам сигуран да је ВАР добра идеја

Foto: Tanjug/Jan Kruger, Pool via AP

– Ja sam bio od onih koji su govorili da je VAR dobra ideja, ali sada više stvarno nisam siguran! I znam, već čujem kako svi gunđaju, ‘on opet priča o tome’, ali trajalo je predugo i svima njima na terenu je bilo hladno – rekao je nemački stručnjak, misleći na utakmicu Lige šampiona između njegove ekipe i Midtjilanda, na kojoj je bilo nekoliko spornih odluka VAR-a.

Fudbaleri danskog tima su do izjednačenja došli golom iz penala koji je dosuđen nakon što je pomoćni sudija pokazao ofsajd.

Snimak je pregledan, a glavni arbitar je ipak pokazao na belu tačku.

U nastavku utakmice Mitjilandu je poništen gol zbog ofsajda, a zatim i Liverpulu zbog igranja rukom. U oba slučaja odluka je doneta nakon konsultacije sa VAR sobom.

– Sve je trajalo toliko dugo. Ja nisam video snimke i ne znam da li su u pravu i da li su imali teške odluke, ali trebalo im je po tri ili četiri minuta svaki put, igračima je postalo hladno dok su čekali – rekao je Klop posle meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!