DEKI PREPORODIO IVANIĆA: Četvrta Zvezdina Zvezda Vladimir Petrović Pižon za "Novosti" o dvomeču protiv Milana

Z. ĆOROVIĆ

26. 02. 2021. u 21:12

CRVENA zvezda je nadigrala Milan, a njen maestro Mirko Ivanić je u obe utakmice zasenio poznate asove rivala Ibrahimovića, Rebića, Čalhanoglu... Ovo je rezime legendarnog Vladimira Petrovića Pižona koji žali što njegovi crveno-beli nisu napravili podvig u Ligi Evrope, iako su ga zaslužili.

ДЕКИ ПРЕПОРОДИО ИВАНИЋА: Четврта Звездина Звезда Владимир Петровић Пижон за Новости о двомечу против Милана

FOTO: FK Crvena zvezda

- Zvezda je bila odlična, ni u jednom trenutku se nije obrukala - ističe Pižon u razgovoru za "Novosti".

- Po mom mišljenju bila je i bolja kada se sve sabere posle dve odigrane utakmice. Žalosno je što nije izgubila, a eliminisana je zbog lošije gol-razlike. I to je velika stvar kada se uporedi odnos snaga i finansijska moć koju imaju Italijani.

O svom učeniku Dejanu Stankoviću priča samo u superlativu i konstatuje da je njegova najveća zasluga što Mirko Ivanić prikazuje partije na najvišem nivou.

- Dejan vrlo inteligentno radi i ide mu dobro. Vremenom će biti sve bolji. Napravio je odličnu atmosferu, ima igru, podržava igrače i izvlači najbolje iz njih. Eto, Ivanić je prošle godine bio u lošoj formi, a kako je Deki došao on se preporodio. Prepoznao je da Mirko ima "to nešto" posebno zbog čega je doveden, ali to dugo nije pokazivao.

FOTO: FK Crvena zvezda

Sada je onaj pravi, gledamo ga u najboljem svetlu. Nije samo bio igrač utakmice protiv Milana, blista od starta sezone. Kada sam čuo posle Subotice da se povredio baš sam se razočarao, a onda se jako obradovao kada sam pre utakmice na "San Siru" video da je u sastavu. Od takvih znalaca uvek se očekuje.

Mnogo dobrih stvari je Pižon primetio u Zvezdinoj igri.

- Odbrana je konsolidovana. Pozitivno je i to što je Stanković video da mu Pavkov dosta toga dobrog donosi. Falčineli je dobar centarfor, radi za ekipu, ali napadač mora da daje golove da bi ga narod voleo. Za Falka još ne mogu ništa da kažem, malo je igrao. Kada se sve sabere, ova Zvezda ima lepu budućnost, samo što bih ja voleo da se više dovode igrače iz naše zemlje.

PIKSI JE PRAVI

KAO bivši selektor Srbije, Pižon se raduje dolasku Dragana Stojkovića.

- Piksi je uvek bio veliki fudbalski znalac i mislim da smo u njemu dobili pravog selektora. Trebaće mu vremena i strpljenja da sprovede u delo sve što je zamislio, iako ga prve utakmice brzo čekaju.

Pižon je stao u odbranu Gobeljića zbog skrivljenog penala, kod koga se strašno iznervirao. Slaže se da su takve stvari "fudbalski zločin".

- Odmah sam zvao prijatelja da mu kažem to. Idi bre, smučilo mi se više. Treba taj VAR, ne kažem da je loš, ali se baš preteralo, a to nije dobro za fudbal. U takvim situacijama sudija mora sam da odluči da ne dosudi penal. Pa nijedan italijanski igrač nije ni signalizirao da je Gobeljića udarila lopta u ruku. Da je išla u gol pa da kažeš - penal. Ovako je degutantno.

Kao i mnoge, razočarala su ga bleda izdanja mega tima.

- Da ne kažem da ništa nije pokazao u dve utakmice, već da je slabo igrao. Izgleda da su nas i malo potcenili. Lepo je rekao njihov igrač Krunić da su nezasluženo prošli dalje. Tako je i ispalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri