OBILAZAK POPLAVLJENIH PODRUČJA U PARAĆINU: Na terenu državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Ivana Popović (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 06. 2023. u 19:57

DANAS je opštinu Paraćin posetila državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ivana Popović, koja je najpre u zgradi te lokalne samouprave razgovarala sa opštinskim rukovodstvom.

ОБИЛАЗАК ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА У ПАРАЋИНУ: На терену државна секретарка Министарства пољопривреде Ивана Поповић (ФОТО)

Foto: D. Milošević

Nakon toga, sekretarka je sa predsednikom te lokalne samouprave Vladimirom Milićevićem obišla poplavljena područja u atarima Drenovca i Sikirice, gde je zbog pucanja brane na Jovanovačkoj reci pričinjena ogromna šteta na njivama pod poljoprivrednim kulturama.

Bila je to prilika i za razgovor državne sekretarke i meštana, gde se predstavnica resornog ministarstva i lično uverila u razmere štete pričinjene na tom području.

Popovićeva je kazala da se mora što brže reagovati, što znači, čim budu poznati prvi  preliminarni izveštaji Komisije za procenu štete na imanjima i usevima u paraćinskoj opštini.

Po njenim rečima, u Vladi Republike Srbije je formiran tim u kom praktično svi ministri rade na obezbeđivanju sredstava za nadoknadu štete u svim poplavljenim područjima Srbije, a broj takvih opština u kojima je proglašena vanredna situacija je 56.

Predsednik opštine Paraćin je ovom prilikom rekao da se uskoro očekuje da “Srbijavode” pokrenu ozbiljnu sanaciju brane na Jovanovačkoj reci, a da je za to najpre potrebna saglasnost vlasnika parcela duž nasipa.

Biće urađeno četiri-pet kilometara nasipa u delu gde je on najproblematičniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)