MARTINA I MARTIN NAJBRŽI: Na Danima piva u Zrenjaninu održano takmičenje u ispijanju (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

13. 08. 2023. u 12:04

LESKOVČANKA Martina Trajković i Martin Kajtazi iz Bačke Palanke, pobednici su tradicionalnog takmičenja u brzom ispijanju piva u okviru 38. manifestacije Dani piva u Zrenjaninu.

МАРТИНА И МАРТИН НАЈБРЖИ: На Данима пива у Зрењанину одржано такмичење у испијању  (ФОТО)

grad Zrenjanin

Martina je polalitaraku kriglu do vrha napunjenu tečnim hlebom ispila za 3.87 sekundi, za pola gutljaja slabija bila je drugoplasirana Stojanka Trivunović iz sela Melenaci, koja je kriglu iskapila 4.09 sekundi, dok je Zrenjanika Marika Agić svoje pivo guštala za 6.21 sekundu i osvojila treće mesto.

U konkurenciji džentlmena, dugogodišnji šampion Martin Kajtazi iz Bačke Palanke nije dozvolio nikakvi iznenađenje i litar piva sasuo je u grlo za četiri sekunde i šest stotinki, drugoplasiranom Zlatku Čairoviću iz Smedereva za ispijanje iste količine bilo je potrebno 5.50 sekundi, a trećeplasiranom Zrenjanincu Milanu Kišprdilovu 8.57 sekundi.

Pobednicima je ček sa novčanim nagradama uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, koji je posebno naglasio da je manifestacija zrenjaninski Dani piva, postala brend Najbolje iz Vojvodine.
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata