NASTAVLJENA AKCIJA SADNJE: Novo naselje bogatije za 31 drvo

Z. G.

28. 12. 2023. u 15:29

AKCIJA ozelenjavanja „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ nastavljena je danas na Novom naselju, gde je u jednom od stambenih blokova posađena 31 sadnica javora, omorike, crnog bora i hrasta.

НАСТАВЉЕНА АКЦИЈА САДЊЕ: Ново насеље богатије за 31 дрво

Pres služba Grada Novog Sada

U toj akciji, koja će trajati do 2027. godine, planirano je da bude zasađeno ukupno 6.000 sadnica na javnim zelenim površinama.

- Grad Novi Sad je prepoznao značaj očuvanja i zaštite životne sredine kao izuzetno važnu aktivnost za koju svake godine izdvaja značajna sredstva. Uz pomoć i podršku naših prijatelja i partnera iz društveno-odgovornih kompanija i volontera iz nevladinih organizacija, zajednički nastavljamo akciju sadnje za novi, lepši i bolji Novi Sad – izjavila je Andrijana Čapko, zamenik načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Predstavnik Radne grupe „Zelena stolica“ i direktor Udruženja „Zeleni Sad“ Miloš Stojanović je najavio i ozelenjavanje što više dvorišta vrtića i škola u narednom periodu.

On je pozvao predstavnike vrtića i škola koji žele da ozelene svoja dvorišta da se jave, putem mejla ili telefona a sve informacije tim povodom mogu da vide na sajtovima www.zelenisad.com i www.zelenastolica.com .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!