DODATNIH ČETIRI MILIONA: Za energetsku efikasnost u Bačkoj Topoli

J. L.

28. 02. 2024. u 14:47

Posle 113 ugovora za energetsku efikasnost, Opština Bačka Topola i nadležno ministarstvo obezbedili su dodatna četiri miliona dinara. Tako će svi koji su konkurisali i ispunili uslove dobiti sredstva.

ДОДАТНИХ ЧЕТИРИ МИЛИОНА: За енергетску ефикасност у Бачкој Тополи

Foto J. L.

Ove godine za ovu namenu Opština Bačka Topola izdvojila je 10 miliona dinara iz budžeta,koliko i Ministarstvo rudarstva i energetike, tako da je ukupan iznos podrške iznosio 20 miliona dinara.

-Realizacijom ovih ugovora napravicemo veliki korak ka racionalnoj potrošnji energenata. Veoma je važan i nastavak ovog projekta, te ćemo i ove godine opredeliti sredstva za ove namene u budžetu opštine - najavljuje predsednik opštine Adrian Satmari. - Zainteresovani su mogli da konkurišu za zamenu stolarije, za nabavku toplotnih pumpi i za nabavku kotlova za gas ili na biomasu, odnosno za ugradnju solarnih panela i solarnih kolektora. Najveće interesovanje je bilo za zamenu stolarije i za ugradnju kotlova na gas.

Obzirom da je bilo mnog više prijavljenih, opština je iz budžeta opredelila dodatna dva miliona, a koliko i nadležno ministarstvo, te će pomoć dobiti svi koji su ispunili uslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!