STRUČNI SKUP ZA PROSVETNE RADNIKE: Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 03. 2024. u 14:45

STEAM je obrazovni model koji obuhvata nauku, tehnologiju, mašinstvo, matematiku i umetnost kroz koji deca uče nove stvari na moderan i zanimljiv način. Iako je kod nas prisutan odnedavno, izazvao je veliko interesovanje među pedagoškim radnicima iz celog Pomoravskog okruga.

СТРУЧНИ СКУП ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ: На Факултету педагошких наука у Јагодини (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

- Ovaj vid izvođenja nastavnog procesa i oblik učenja, zapravo, učenicima pomažu da razviju one veštine i sposobnosti koje su od izuzetnog značaja za 21. vek i to kako za tržište rada, tako i za realne, svakodnevne životne okolnosti poput kritičkog mišljenja, kreativnog pristupa problemima, saradnje sa drugima i tako dalje. Tema je svakako interesantna, značajna i korisna, a ja sam u svom izlaganju osvetlio umetnost kao komponentu u ovom obrazovnom modelu – rekao je Miloš Đorđević, vanredni profesor na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Ovaj skup godinama unazad održava se na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini i kao takav, jedinstven je u celoj Srbiji. Iz uprave Društva učitelja grada Jagodine, kao jednog od organizatora, istakli su značaj njegovog održavanja za sve one koji rade u prosveti i koji žele da unaprede svoje kompetencije za rad sa učenicima.

Foto:Z.Gligorijević

-Razvijaju se neke ideje i teme, proveravaju se različiti modeli rada, a sve se to opet prikazuje drugim prosvetnim radnicima. Ja bih sad istakao učitelje, pošto smo na Učiteljskom fakultetu odakle smo svi potekli, ali jako je važno da napomenem da je ovde puno predmetnih nastavnika i stručnih saradnika koji sa nama učiteljima učestvuju u razvijanju našeg posla sa decom – ocenio je Ivan Milovanović, predsednik Društva učitelja grada Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!