POVLASTICE ZA ĐAKE, STUDENTE, POTOMSTVO: Gradsko veće u Loznici donelo više odluka o pomoći građanima

V.Mitrić

15. 04. 2024. u 12:43

KAO jednu od najboljih praksi, dužu od dve decenije, za najbolje učenike i studente, Gradsko veće u Loznici donelo je odluku o raspisivanju javnog poziva za dodelu gradske nagrade tokom školske i akademske godine.

ПОВЛАСТИЦЕ ЗА ЂАКЕ, СТУДЕНТЕ, ПОТОМСТВО: Градско веће у Лозници донело више одлука о помоћи грађанима

foto v mitrić

Usvojen je i predlog pomoći parovima za VTO, sportistima, kao i za unapređenje bezbedosti u saobraćaju.

- I ove godine ćemo nagraditi najbolje i najuspešnije đake i studente jer želimo da nastavimo zajedno da gradimo budućnost zasnovanu na znanju i obrazovanju. Ulaganje u obrazovanje naše dece je ulaganje u budućnost - istakao je gradonačelnik Vidoje Petrović.

Razmatrane su odluke i najavljeno je raspisivanje javnih konkursa za sufinansiranje u oblasti socijalne zaštite, a kao i prethodnih godina, Grad Loznica će finansirati nabavku udžbenika i besplatnu ishranu za učenike osnovnih škola koji na to imaju pravo.

Usvojen je i predlog teksta konkursa o podršci parovima za ostvarivanje prava na vantelesnu oplodnju, kojim su proširena prava i omogućeno parovima koji su iscrpili mogućnosti lečenja u Srbiji da, uz novčanu pomoć Grada, pokušaju da se ostvare kao roditelji i na klinikama u inostranstvu. Usvojena je odluka o finansijskoj podršci Grada Predškolskoj ustanovi "Bambi", kao i raspisivanju javnog konkursa u oblasti kulture u 2024. godini.

Saobraćaj, deratizacija...

NA razmatranju je bio i predlog programa rada Saveta za bezbednost saobraćaja. Ocenjeno je da je u proteklom periodu kroz izgradnju pešačkih i biciklističkih staza, postavljanje semafora, usporivača, video-nadzora značajno poboljšana bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Veće je usvojilo i rešenje o imenovanju novog saziva Gradskog štaba za vanredne situacije kao i program sistematske deratizacije i dezinsekcije za 2024. godinu.

Veće je donelo i rešenja o izboru godišnjih programa sportskih udruženja koja će se sufinansirati iz budžeta Grada. Gradonačelnik je istakao da fizička aktivnost doprinosi ne samo fizičkom, nego i mentalnom zdravlju.

- Grad će nastaviti da ulaže u sportske programe i objekte kako bi svim građanima pružio priliku da se rekreativno i profesionalno bave sportom - rekao je gradonačelnik. - Zdrav životni stil treba da bude naša zajednička misija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave