PRILIKA MLADIM TALENTIMA: Audicija za takmičenje na festivalu „Zlatne harmonike Kraljeva“

G. ĆIROVIĆ

16. 04. 2024. u 14:32

KULTURNI centar „Ribnica“ iz Kraljeva organizovaće audiciju za mlade soliste na harmonici 23. maja u Svečanoj sali kraljevačke Gradske uprave.

ПРИЛИКА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА: Аудиција за такмичење на фестивалу „Златне хармонике Краљева“

KC Ribnica

Na ovoj audiciji, stručni žiri koji čine naši istaknuti umetnici na harmonici Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević i Vlada Panović, izabraće najbolje kandidate za nadmetanje na takmičenju mladih harmonikaša u okviru festivala „Zlatne harmonike Kraljeva“ koji će se u gradu na Ibru održati od 22. do 26 jula.

Pravo učešća na audiciji imaju kandidati uzrasta od 16 do 25 godina, a potrebno je da pripreme jednu narodnu pesmu i jedno kolo po svom izboru koje će izvesti na sopstvenom instrumentu. Zainteresovani kandidati do 20. maja mogu se prijaviti mejlom zlatneharmonike@kcribnica.rs, a više informacija mogu dobiti telefonom 036/375757 u KC „Ribnica“ radnim danima do 15 sati.

Takmičenje mladih harmonikaša izabranih na audiciji biće održano 25. jula na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva. Prvonagrađeni učesnik dobija priznanje „Novica Negovanović”, kao i snimanje jednog narodnog kola u studiju Aleksandra Sofronijevića, dok su druga i treća nagrada novčane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave