NAGLI PORAST BROJA OBOLELIH: Epidemija virusa korona u Pirotskom okrugu

V.Ć.

14. 11. 2020. u 18:15

OD 32 briseva sumnjivih na kovid 19 sa poručja Pirotskog okruga, koji su testirani , pozitivno je 19 briseva. Danas je u Laboratoriju niškog IZJZ postalo 28 briseva-saopštio je pirotski ZZJZ.

НАГЛИ ПОРАСТ БРОЈА ОБОЛЕЛИХ: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

Za poslednjih desetak dana u okrugu je uzorkovan 331 bris, a čak 160 je pozitivno, što govori o naglom porastu broja zaraženih, o čemu svedoči i brojka od 47 odsto zraženih. U kovid ambulantama je sve više pregleda i to u Pirotu od 100 do 120 dnavno, a u Dimitrovgradu između 70 i 80.

U zavisnosti od težine kliničke slike, u kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenutno je 428 osoba starosti između 30 i 60 godina. Od početka epidemije na području okruga regostrovano je i laboratorijski potvrđeno 560 slučajeva zaraze, a od posledica kovida 30 soba je preminulo.

Na Grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno je 6 pacijenata sa pneuomoijama. Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu je nepovoljna, a i Beloj Palanci i Babušnici nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu-kažu u Centru za preveciju bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da se poštuju sve preventivne mere jer je intenzitet virusa visok i široko rasprostanjen u populaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave