VAZDUH VEOMA ZAGAĐEN: Visoka koncentracija PM-10 suspendovanih čestica u Kraljevu

G.Ć.

25. 11. 2020. u 11:33

U periodu od 1. do 20. novembra, u Kraljevu je čak trinaest dana prekoračena koncentracija frakcije PM-10 suspendovanih čestica u vazduhu.

ВАЗДУХ ВЕОМА ЗАГАЂЕН: Висока концентрација ПМ-10 суспендованих честица у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Po indeksu kvaliteta, vazduh je u gradu na Ibru tri dana bio u kategoriji – jako zagađen, a deset dana u kategoriji zagađen, saopštio je Odsek za zaštitu životne sredine Odeljenja za inspekcijske poslove ovdašnje Gradske uprave.

U saopštenju za javnost, građanima se preporučuje izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom, preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Foto: G. Šljivić

Preporuke se, kako se navodi u saopštenju, odnose na celokupnu populaciju, a posebno na osetljive grupe – starije osobe, decu i osobe sa oboljenjima srca i pluća.

Merenja kvaliteta vazduha u Kraljevu obavlja ovdašnji Zavod za javno zdravlje kao akreditovana ustanova za ove poslove, a osim na sajtu Zavoda, rezultati merenja kvaliteta vazduha svakodnevno se objavljuju i na veb sajtu grada Kraljeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri