NABAVLJEN REZERVOAR ZA KISEONIK: Paraćinska bolnica rešava problem oskudice kiseonika za potrebe kovid-pacijenata

Z.R.

18. 12. 2020. u 17:23

NAJVEĆI broj pacijenata na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu je sa težom i teškom kliničkom slikom, skoro svima je potreban neki oblik kiseoničke podrške, pa pojačan protok medicinskih gasova u centralnom razvodu nije dovoljan da pokrije potrebe obolelih, zbog čega su dodatno korišćene pojedinačne kiseoničke boce.

НАБАВЉЕН РЕЗЕРВОАР ЗА КИСЕОНИК: Параћинска болница решава проблем оскудице кисеоника за потребе ковид-пацијената

Foto: Z. Rašić

O količini potrošnje kiseonika najbolje govori podatak da se dnevno na kovid-odeljenju poslednjih mesec i po dana troši više nego ranije za mesec dana u uobičajenom režimu rada cele bolnice.

Iz tog razloga, nabavljen je novi rezervoar za kiseonik koji će biti priključen na centralni razvod medicinskih gasova i koji menja 60 velikih kiseoničkih boca. Sadržaj kiseonika u njemu je 1,2 tone, što je dovoljno za 22 sata korišćenja, a nakon toga se prazan rezervoar menja punim.

Paraćinska bolnica je na ovaj način rešila problem sa kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!