RAST BROJA ZARAŽENIH: U Pirotskom okrugu korona se ne predaje - vakcinacija u toku

V.Ć.

05. 02. 2021. u 21:28

DRUGU dozu Fajzerove vakcine, na području Pirotskog okruga primilo je 222 građana, mahom zdravstvenih radnika, a od početka vakcijnacije ukupno je cepljeno 6.657 osoba.

РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пиротском округу корона се не предаје - вакцинација у току

Foto: V. Ć.

Sutra počinje i drugi krug vakcinacije kineskom vakcinom “Sinofarm” za građane koju su prvu dozu primili odmah nakon prioritetnih grupa. Prema podacima pirotskog ZZJZ, danas je registrovano 20 novoobolelih građana, a na testiranje su poslata 34 brisa.

Od početka epidemije, na području okruga laboratorijski je potvrđeno 3.311 slučajeva kovida 19, a od posledica zaraze preminule su 142 osobe. Sve osobe kod kojih je potvrđen kovid su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Danas je naložena mera izolacije za 37, a ukinuta za 18 osoba. U kovid ambulanti pregledano je 100 građana,a na lečenju u OB trenutno se nalazi 21 bolesnik. Iz Pirota ih je 8, iz Bele Palanke 9, iz Babušnice i Dimitrovgrada po dvoje.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nesigurna, ali stabilna, a u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Intenzitet prenošenja virusa u populaciji je umeren, a epidemiološka situacije se može držati pod kontrolom samo odgovornim ponašanjem ,poštovanjem svih mera i masovnom vakcinacijom-poručuju stručnjaci pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!