NOSE MASKU, ALI ISPOD NOSA: Koliko građana poštuje epidemiološke mere u gradskom prevozu

Lj. P.

27. 02. 2021. u 09:45

NOŠENjE zaštitnih maski u autobusima gradskog prevoznika je obavezno od početka pandemije kovid 19, i ova mera se poštuje, kako u gradskom, tako i u prigradskom prevozu.

НОСЕ МАСКУ, АЛИ ИСПОД НОСА: Колико грађана поштује епидемиолошке мере у градском превозу

Foto N. Karlić

To je potvrđeno kontrolama gradskih inspekcija i Komunalne milicije, koje na terenu proveravaju da li se i u kojoj meri vozači autobusa i putnici pridržavaju propisa.

Kontrole da li se u autobusima JGSP "Novi Sad" poštuje ova mera, rađene su na autobuskim stajalištima, a Sektor inspekcije za saobraćaj i puteve je kontrolisao 1.030 autobusa.

ANKETA: Da li u gradskom prevozu nosite zaštitu

ZORICA MILOVANOVIĆ, trgovac

- Obavezno se pridržavam propisa, i u autobusu nosim zaštitnu masku od prvog dana kada je propisano da je obavezno. I ostali putnici nose maske, mada sam primetila da ih pojedini, pa čak i stariji nose ispod nosa, što je, naravno, nepravilno.

DUŠANKA DRAGAŠ, ekonomski tehničar

- U autobusu, kao i u drugim zatvorenim prostorima, nosim zaštitnu masku, i već sam se navikla, tako da mi to ne predstavlja problem. Više zameram što, posebno u špicu po povratku sa posla, ne možemo da držimo propisanu distancu.

VESNA GRUMIĆ, novinar

KADA se vozim autobusom obavezno nosim masku, pre svega zbog svoje, ali i zaštite drugih ljudi. Vozači ih obavezno imaju preko lica, a dogodi se da pojedini posle prolaska pored vozača, skinu masku ili je spuste ispod nosa.

- U autobusima koji su bili kontrolisani, uočeno je da svi vozači autobusa nose zaštitne maske - navode u niovosadskoj inspekciji.

- Kada je reč o putnicima koji su bili u prevozu, skoro svi su nosili zaštitne maske.

Na svim autobusima gradskog prevoznika, vidno su istaknuta obaveštenja da je zabranjen ulazak u vozilo bez zaštitne maske, što svi putnici poštuju, ali se, ipak, dešava da je posle ulaska sklone sa lica.

DEZINFEKCIJA AUTOBUSA

POSAO dezinfekcije autobusa JGSP "Novi Sad" i objekata, uključujući i autobuske stanice, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane virusom kovid 19, na tenderu je dobila novosadska "Ciklonizacija". Među četiri pristigle ponude, njihova je ocenjena kao ekonomski najpovoljnija.

Foto N. Karlić

- U svim dosadašnjim kontrolama, ponekad se dešavalo u zglobnim autobusima, da se u zadnjem delu vozila zatekne poneka mlađa osoba da ne nosi zaštitnu masku, ili je nepravilno nosi, spuštenu ispod nosa - prenose inspektori sliku koju su zaticali u autobusima.

- Na usmeno upozorenje inspektora, nepravilnosti su odmah ispravljene, a putnici koji nisu nosili maske, imali su ih kod sebe, ali su zaboravili da ih stave pravilno preko lica i nosa, odmah su je posle usmenog upozorenja inspektora pravilno stavili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!