OVO JE GODINA "CRVENDAĆA": Bristol siti sazreo za iskorak u Čempionšipu

O. M.

05. 08. 2023. u 09:49 >> 09:49

BRISTOL SITI će ugostiti Preston nort end ove subote od 16 časova na svom Ešton gejt stadionu, u okviru prvog kola engleskog Čempionšipa.

ОВО ЈЕ ГОДИНА ЦРВЕНДАЋА: Бристол сити сазрео за искорак у Чемпионшипу

Profimedia

"Crvendaći" su prošlu sezonu završili na 14. mestu sa 59 bodova, dok je Preston bio 12. sa 53.

Menadžer domaće ekipe Najdžel Pirson, koji je uveo Lester u Premijer ligu samo dve godine pre nego što su "lisice" osvojile šampionsku titulu, počinje treću sezonu na klupi ekipe sa Ešton Gejta, a drugu celu, pošto je klub preuzeo u februaru 2021. Nakon pripremnog perioda u kome su "crvendaći" zabeležili pet pobeda i samo jedan remi (treba istaći da su im protivnici bili timovi iz Lige jedan ili nižerazredni) Pirson je izjavio da je napredak očigledan i da veruje kako će Siti ove sezone konkurisati za plasman u Premijerligu.

Prošle sezone su za deset bodova ostali kratki za plej-of, dok su od zone ispadanja pobegli za 15. 

Bristol siti je ove sezone doveo kvartet pojačawa. Stiglu su Rob Diki iz KPR-a, Džejson Najt iz Darbija, Ros Makori iz Aberdina i Hajdon Roberts iz Brajtona. U procesu su pregovora sa Burnmautom oko prodaje mladog engleskog reprezentativca, ali "trešnjice" za sada nisu spremne da za usluge momka rođenog u Gernsiju izdvoje 25 miliona funti. 

Preston je prošlu sezonu završio neslavno pošto je u posledwih šest kola osvojio samo jedan bod i tako upropastio šansu da se nađe u plej-ofu. Za razliku od Bristol sitija odigrao je očajnu predsezonu sa samo jednom pobedom u pet prijateljskih utakmica. Klub je u prelaznom roku doveo Liverpulov dvojac Kalvin Ramzi-Lejton Stjuart, kao i nekadašnju zvezdicu Mančester junajteda Vila Kina iz Vigana, a stigao je i Mads Frekjer-Jensen iz Odensea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis