ZVEZDA HVATA PRIKLJUČAK SA PARTIZANOM: Crnoj seriji TSC se ne nazire kraj

O. M.

01. 11. 2023. u 10:58 >> 10:59

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda dočekuje vicešampiona TSC iz Bačke Topole u odloženoj utakmici osmog kola Super lige. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova.

ЗВЕЗДА ХВАТА ПРИКЉУЧАК СА ПАРТИЗАНОМ: Црној серији ТСЦ се не назире крај

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su pre početka ovog prvenstva slovili za ubedljive favorite da odbrane tri uzastopne "duple krune", naročito posle dovođenja nekoliko pojačanja kako na terenu, tako i na klupi koju je preuzeo izraelski stručnjak Barak Bahar. Ipak, stvari nisu krenule po planu čelnika iz Ljutice Bogdana, jer večiti rival Partizan je od početka sezone uprkos brojnim problema u klubu zaseo na čelo tabele i kako sada izgleda, nema nameru da ga prepusti bez velike borbe.

Zvezda je druga na tabeli sa sedam bodova zaostatka za crno-belima, uz utakmicu manje. Dva kiksa imali su izabranici Baraka Bahara u prvenstvu - protiv Voždovca od koga su izgubili 3:2 i pre mesec i po dana od Čukaričkog 2:1. Iako su posle poraza od "brđana" vezali četiri trijumfa na domaćoj sceni, mučili su se i protiv Javora i protiv novajlije IMT-a. 

Ivanjičane su pobedili 3:2 golom tinejdžera Jovana Mijatovića u 80. minutu utakmice, a protiv IMT-a su na stadionu Voždovca, gde su krajem avgusta pretrpeli prvi poraz u sezoni, vodili sa 2:0 do 72. minutu a onda primili gol, pa su poslednjih 20 minuta navijači strepili za pobedu.

Pored svega, Zvezda je u grupnoj fazi Lige šampiona zabeležila dva poraza na gostovanju, od Mančester sitija i Lajpciga, uz remi sa Jang bojsom na svom terenu 2:2 i čeka je težak posao u borbi za treće mesto i evropsko proleće sa švajcarskom ekipom.

Nešto svetlija situacija je u Kupu Srbije koji su crveno-beli otvorili ubedljivim trijumfom od 6:0 nad Trajalom iz Kruševca.

TSC je fenomenalno počeo sezonu. Posle remija sa Partizanom u prvom kolu zabeležili su šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, doduše, "presečenih" sa dva poraza od Brage u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, nisu izabranici Žarka Lazetića izdržali ritam na tri fronta, a možda ni breme favorita u prvenstvenim utakmicama, pa je usledila crna serija od osam utakmica bez pobede koja i dalje traje i ne nazire joj se kraj. 

Poslednju pobedu ostvarili su sredinom septembra protiv Železničara iz Pančeva kada je bilo 6:3. Usledio je poraz od Vest hema u Ligi Evrope (1:3 posle preokreta), koji je možda i bio očekivan, ali remi sa Mladosti iz Lučana sigurno je bio neprijatno iznenađenje, baš kao i poraz od Spartaka iz Subotice na svom terenu, a šta tek reći za eliminaciju iz Kupa od prvoligaša Smedereva na penale. Jedina svetla tačka u ovom periodu je remi sa Olimpijakosom u drugom kolu Lige Evrope, ali to je za sada jedini bod TSC-a u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Da je i sreća faktor koji nije na strani izabranika Žarka Lazetića govori i rezultat utakmice protiv Novog Pazara u prethodnom kolu. Iako je TSC dominirao celu utakmicu, Pazarci su u 55. minutu stigli do vođstva. Domaćin je izjednačio u 83. minutu i u 88. čak imao priliku da stigne i do (ne)zaslužene pobede, ali je Vulić promašio penal.

Zvezda i TSC odigrali su 13 zvaničnih utakmica u Superligi i u Kupu Srbije, a crveno-beli imaju znatno bolji bilans od 11 pobeda, uz po jedan remi i poraz.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,51) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja