DINAMO JE VEĆ PADAO PRED GRCIMA OVE SEZONE: "Najveći saveznik Partizana" predvođen Andrijom Živkovićem zadaje konačan udarac?

O. M.

07. 03. 2024. u 11:13

PAOK gostuje zagrbačkom Dinamu u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu u Maksimiru od 21 čas.

ДИНАМО ЈЕ ВЕЋ ПАДАО ПРЕД ГРЦИМА ОВЕ СЕЗОНЕ: Највећи савезник Партизана предвођен Андријом Живковићем задаје коначан ударац?

FOTO: AP

"Modri" su ove sezone već imali posla sa grčkim timovima, pošto su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od strane AEK-a. Šampion Grčke je pobedio sa 2:1 u Zagrebu, dok je u Atini bilo 2:2.

U međuvremenu, Dinamo je ispao i iz kvalifikacija za Lige Evrope, od praške Sparte koja danas igra osminu finala ovog takmičenja protiv Liverpula. Zatim su zagrebački "modri" osvojili drugo mesto u grupi Lige konferencija iza Viktorije plzen pa su do psmine finala morali da dođu preko baraža u kome su iznenadili Betis. Bilo je 1:0 za izabranike Sergeja Jakirovića i 1:1 u revanšu na Maksimiru gde su gosti vodili do isteka jednog časa igre.

Dinamo posle mnogo godina nije dominantan u Hrvatskoj, ali je ipak u poslednje vreme uspeo da smanji zaostatak za Rijekom na pet bodova i za Hajdukom na četiri, uz utakmicu manje od ovih rivala. 

Turbulentno je u klubu gde su nedavno održani "demokratski izbori" a u sklopu njih izbio je i skandala, kada su navijači najpopularnijeg kluba u "lijepoj njihovoj" pobesneli na predsednika kluba Mirka Barišića što je u Upravu imenovao, kako oni tvrde, navijača Partizana. I sve to uoči važne utakmice protiv "najvećeg Partizanovog saveznika".

A PAOK se za vikend, posle pobede nad Lamijom i kiksa AEK-a protiv Arisa, vratio na čelo tabele u grčkoj Superligi. "Orlovi" su nedavno imali težak niz utakmica, protiv AEK-a i Olimpijakosa u prvenstvu i dva puta Panatinaikosa u Kupu. Izugbili su od AEK-a i odigrali nerešeno s Olimpijakosom, a protiv zelenih u Kupu su imali težak zadatak da u revanšu u Atini stignu minus od jednog gola sa "Tumbe". Uspeli su, golom Andrije Živkovića, ali su na kraju ispali posle udaraca sa bele tačke.

Dinamo i PAOK sastali su se u grupnoj fazi lige Evrope 2010. godine kada su Grci ostvarili dvostruku pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,97)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)