DINAMO PADA NA "TUMBI": Na krilima svojih i navijača Partizana PAOK može da nadoknadi "minus dva"

O. M.

14. 03. 2024. u 12:14

PAOK dočekuje ekipu zagrebačkog Dinama u revanšu osmine finala Lige konferencija. Utakmica se igra u Solunu na stadionu "Tumba" od 18 časova i 45 minuta.

ДИНАМО ПАДА НА ТУМБИ: На крилима својих и навијача Партизана ПАОК може да надокнади минус два

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

"Crno-beli" su u problemima pred ovaj meč jer su posle poraza u Zagrebu (0:2) izgubili i na "Tumbi" i to u gradskom derbiju od Arisa. Taj poraz koštao ih je gubitka prvog mesta na tabeli grčke Superlige, a sada su i pred eliminacijom u Ligi Evrope jer ovako demoralisani imaju nimalo lak zadatak da nadoknade minus od dva gola.

Ekipa Razvana Lučeskua je, inače, pre zagrebačkih 0:2 bila neporažena u 13 evropskih utakmica. Takođe, bili su neporaženi i u pet utakmcia protiv Dinama.

S druge strane, "modri" su osokoljeni kako dobrim rezultatom iz prve utakmice, tako i rešenim pitanjem nove uprave, ali i serije dobrih rezultata. Dinamo je izgubio krajem januara u gradskom derbiju od Lokomotive, ali je od tada vezao 11 utakmica bez poraza.

Iako još uvek na trećem mestu domaće lige, Dinamo sada ima zamajac i nije teško zamisliti da uskoro preskoči Hajduk i Rijeku.

Zagrepčani su ove sezone već gostovali u Grčkoj, ali nešto južnije, u Atini, gde su izgubili sa 2:1 od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ta utakmica, nažalost, ostaće u sećanju zbog divljanja hrvatskih huligana i ubistva jednog grčkog navijača, zbog čega Dinamo nema pravo da vodi navijače na gostovanja.

Hrvatski mediji, razumljivo, daju mnogo pažnje ovom meču, a najveći osvrt im je prijateljstvo PAOK-a i Partizana, odnosno strah od dolaska "grobara" na utakmicu. Čak je i novi predsednik Dinama Velimir Zajec, koji je svojevremno nastupao za Panatinaikosom, istakao da je atmosfera na "Tumbi" nešto što ne postoji na drugim mestima.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)