IZ STANICE NESTALO 500.000 DINARA: Loznički policajci osuđeni za nesavestan rad

V. M.

27. 11. 2020. u 17:22

ИЗ СТАНИЦЕ НЕСТАЛО 500.000 ДИНАРА: Лознички полицајци осуђени за несавестан рад

Foto: Depositphotos

PRVOSTEPENOM presudom Višeg suda u Novom Sadu kriminalistički inspektori Policijske stanice u Loznici, G.R. i Z.Đ. osuđeni su sedam meseci uslovno na tri godine, koliko je dobio i njihov kolega M.B. iz PS u Malom Zvorniku, nekadašnji, višegodišnji šef Odseka kriminalističke policije u Loznici, potvrdila je za „Novosti“ Jelena Ostojin, naglašavajući da je to presuda sudskog veća Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Iz PS u loznici je, pre izvesnog vremena, nestalo oko 500 hiljada dinara i izvesna suma novca u stranim valutama, koje su oduzete od meštanina Banje Koviljače.

Mada mesecima nije ništa postupano u tom predmetu, taj meštanin Banje Koviljače se zainteresovao da vidi šta je sa novcem.

Ispostavilo se da ga nema, kao da su u zemlju propale!

Usledila je sveobuhvatna istraga, koja je podrazumevala i odlazak na poligrafsko ispitivanje.

I dalje se ne zna ko je, praktično, stavio pare u svoj džep, već će se samo da nagađa. Ni jedno „padanje“ osumnjičenog na poligrafu nije pomoglo, jer je reč o policijskoj radnji, koja nikako ne može da bude relevantna kao dozak za sud.

Tužilac je odlučio da, zbog tog događaja, optuži trojicu inspektora, za nesavestan rad u službi, protiv kojih je doneta nepravosnažna presuda na koju imaju pravo žalbe Alelacionom sudu u Novom Sadu.

Tokom suđenja dvojica podeeđenih inspektora tadašnjem šefu, tvrdili su da je on primio novac. Presuđeno je istim „porcijama“ kazni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)