DIJAGNOZA

Branko Vlahović dopisnik iz Moskve

04. 12. 2020. u 11:10

LONDONSKI tabloidi a za njima i minorni ruski opozicioni mediji krenuli su u novu kampanju protiv Vladimira Putina. Nedavno je "Dejli mejl" objavio tekst kako je ruski predsednik oboleo i da ga bliski ljudi nagovaraju da napusti sve funkcije 2021.

ДИЈАГНОЗА

Novosti

Da budu uverljivi napisali su kako čudno drži ruke i da mu podrhtavaju noge. Zatim je tabloid "San" objavio da Putin ima simptome Parkinsonove bolesti, a to im nije potvrdio neki ugledni lekar nego istoričar Valerij Solovej.

Tu senzacionalnu informaciju odmah su preneli još neki drugi tabloidi, a zatim i njihova balkanska familija. Iako takve izmišljotine u Kremlju ne komentarišu, ovog puta je predsednikov portparol Dmitrij Peskov kazao da je sve to pisanije - besmislica.

Naravno da je sve to budalaština jer čovek koji je bolestan ne bi mogao da izdrži radni ritam koji ima ruski lider. Retki su predsednici država koji se u toku dana sretnu ili razgovaraju preko video-veze sa tolikim brojem političara raznog nivoa. Eto, nedavno se Putin sreo sa većom grupom novoakreditovanih ambasadora u Kremlju. Pre toga su ekselencije morale da prođu tri testa i oni koji su imali sva tri negativna mogli su da se sretnu sa svojim domaćinom i uvere se da je bodar i dobrog zdravlja.

Druga omiljena tema zapadnih tabloida su žene. Ovog puta su zapadni tabloidi preuzeli tekst iz ruskog opozicionog glasila "Projekt". Oni navode da Putin ima vanbračnu ćerku sa bliskom poznanicom Svetlanom Krivonogih iz Sankt Peterburga, koja je rođena 2003. i jako liči na "oca". Ali to izdanje nije objavilo nikakvu fotografiju devojke već treba da im se veruje na reč. Predsednički izbori u Rusiji se održavaju tek 2024, ali ovog puta su Putinovi neprijatelji poranili da ga ogovoraju. Očito i da mnogima od njih treba dijagnoza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna