PREDSEDNIK SOCIJALDEMOKRATSKE STRANKE BORIS TADIĆ PONUDI OSTAVKU: Glavni odbor je odbio

M.St.

25. 12. 2023. u 14:55

PREDSEDNIK Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponudio je ostavku na tu funkciju na sednici Glavnog odbora zbog lošeg izbornog rezultata, ali je njegova ostavka odbijena.

ПРЕДСЕДНИК СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ БОРИС ТАДИЋ ПОНУДИ ОСТАВКУ:  Главни одбор је одбио

Foto: Printskrin/Euronjuz

tadić je naveo da je preuzeo punu odgvornost za loš rezultat i ponudio ostavku, ali je Glavni odbor to odbio uz zaključak da je u ovom trenutku ključna "borba za odbranu glasova građana", saopšteno je iz SDS.

Oni smatraju da je loš rezultat SDS-a pre svega rezultat okolnosti u kojima su se izbori odigrali, nepostojanja koordinacije unutar opozicije koja bi bila usmerena na sabiranje opozicionih glasova i kako tvrde, "izborne krađe kroz koju je naša lista sistematski obarana ispod cenzusa".

Pirhvaćen je predlog da se u skorije vreme održi Izborna skupština stranke da bi se, kako kažu, "rukovodsto stranke prilagodilo novim okolnostima".

Na republičkim izborima 17. decembra lista "Saša Radulović, Dosta je bilo - Boris Tadić SDS - Ana Pejić (Otete bebe) - Dobro jutro Srbijo" osvojila je 1,18 odsto ili 45 090 glasova, čime je ostala ispod cenzusa od tri odsto za ulazak u parlament.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (41)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)