NIŠ I UŽICE DOBILI GRADONAČELNICE: Dragana Sotirovski i Jelena Raković Radivojević na čelu svojih gradova naredne četiri godine

Tanjug

21. 08. 2020. u 16:58

NIŠ je danas dobio prvu gradonačelnicu u svojoj istoriji - Dragana Sotirovski (SNS) će u naredne četiri godine biti na čelu ovog grada.

НИШ И УЖИЦЕ ДОБИЛИ ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ: Драгана Сотировски и Јелена Раковић Радивојевић на челу својих градова наредне четири године

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić/Printscreen

Sotirovski je aktuelna načelnica Nišavskog okruga, nekadašnji dugogodišnji novinar RTS-a i članica Glavnog odbora SNS-a.

Odmah po imenovanju, ona je pozvala odbornike da minutom ćutanja odaju počast preminulima od korone.

U uvodnom obraćanju rekla je da je nezaposlenost u Nišu smanjena sa 37.000 na 23.000 ljudi, i da će prioritet biti i dalje otvaranje novih radnih mesta.

Takođe, istakla je da će među najvažnijim stvarima tokom njenog mandata biti i izgradnja autoputa Niš-Priština-Drač, brze prugeNiš- Beograd, modernizacija aerodroma Konstantin Veliki, obilaznice oko Niša, i drugo važni infrastrukturni projekti.

Dr Jelena Raković Radivojević (SNS) prva je gradonačelnica u istoriji Užica.

Ona je danas izabrana na sednici Skupštine grada sa 44 glasa odbornika, dok je protiv njenog izbora bilo 13 odbornika.

Raković Radivojević je doktor specijalista anesteziologije i proteklih sedam godina je bila direktorka Opšte bolnice Užice.

Ona je posle izbora izjavila da joj je čast i ponos da bude prva žena na čelu grada u istoriji Užica.

- Na meni je velika odgovornost i čast što ću u narednom periodu zajedno sa svojim timom voditi ovaj grad. Pokušaću da deo svog iskustva sa dosadašnjeg posla prenesem i na lokalnu samoupravu, kako bi brže i efikasnije realizovali sve planove - rekla je ona.

Za zamenika gradonačelnika na današnjoj sednici Skupštine grada izabran je Dragoljub Stojadinović (SNS).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!