ŠIRI IZBOR ZA NAGRADU „NIKOLA MILOŠEVIĆ“: Od erosa i ljubavi do ogleda o demokratiji

D.B.M.

10. 01. 2021. u 20:12

KNjIGE dvanaestoro autora su ušle u širi izbor za nagradu “Nikola Milošević” za 2020. godinu, koju dodeljuje Radio Beograd 2, a bave se širokim rasponom tema od erosa i ljubavi do ogleda o demokratiji.

ШИРИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ „НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ“:  Од ероса и љубави до огледа о демократији

Foto: A.Sahanić

Prema odluci žirija, koji su činili prof. dr Zoran Paunović, prof. dr Dragan Prole i prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica), u širi izbor za nagradu “Nikola Milošević” ušle su knjige: Nemanje Radulovića “Podzemni tok”, Novice Milića “Politička naratologija - ogled o demokratiji”, Dragana Đorđevića “Goli život književnog jugoslovenstva”, Ljiljane Radenković “Sreća - filozofija i psihologija dobrog života”, te Milanka Govedarice “Smisao erosa i ljubavi” .

Nagradu “Nikola Milošević” mogli bi da dobiju i Ilija Marić za knjigu “Srpska filosofija kao recepcija" , Goran Mutabdžija za "Geofilozofija premoderne", Snežana Vesnić za "Arhitektonski koncept - objekt stvarnosti i subjekt iluzije",Irina Deretić za "Smrt i besmrtnost u Platonovoj filozofiji" , Miško Šuvaković za delo “3E: estetika, epistemologija, etika spekulativnih i De Re medija” , Vesna Elez za “O Bodlerovom Cveću zla“ i Adriana Zaharijević za “Život tela - politička filozofija Džudit Batler”.

Odluku o užem izboru žiri će doneti na sledećoj sednici, a nagrada će, kako je najavljeno, biti uručena 9. februara, na Dan Radio Beograda 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)