NOVI KRVAVI NAPAD NA SIRIJSKU VOJSKU: Pretrpeli teške gubitke, okrivljena opasna grupa koju su stvorili Amerikanci (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Novosti online

25. 01. 2021. u 22:55

SIRIJSKA arapska armija je saopštila da su tri vojnika poginula, a deset je ranjeno, u napadu na autobus duž autoputa Deir ez Zor-Palmira.

НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су створили Американци (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Foto: Depositphotos

Prema saopštenju koje prenosi libanski portal Al Masdar, napad se desio oko 14:30 po lokalnom vremenu u blizini grada Al-Šula. Sirijska armija često koristi civilne autobuse za transport vojnika.

Vozilo je upalo u zasedu grupe naoružanih muškaraca koji su otvorili vatru na autobus sa južnog kraja auto-puta, pre nego što su se povukli nazad u pustinju.

Još uvek nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali je SANA objavila da su napadači stigli iz oblasti Al-Tanf, koju kontrolišu Amerikanci. Sirijska vojska nije potvrdila ni opovrgla te navode.

U Al-Tanfu, oblasti koja se nalazi na tromeđi sa Irakom i Jordanom, nalazi se istoimena američka vojna baza. Upravo tu Amerikanci obučavaju pobunjeničku grupu Mugavir al-Tavr (Vojska komandosa revolucije), koja navodno ima veze i sa džihadističkim organizacijama u tom delu Sirije.

Islamska država je prošlog meseca izvela sličnu zasedu na autobus koji je prevozio vojnike i civile, i tom prilikom je poginulo 25 ljudi, a ranjeno je 13.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri