JAVNI POZIV U PARAĆINU: Građani se prijavljuju za energetsku sanaciju kuća i stanova

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 11. 2023. u 11:36

U TOKU je javni poziv, namenjen građanima, koji je Opština Paraćin raspisala za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za ovu godinu u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“.

ЈАВНИ ПОЗИВ У ПАРАЋИНУ: Грађани се пријављују за енергетску санацију кућа и станова

Foto: Z. Rašić

Građanima će se dodeliti bespovratna sredstva za zamenu spoljnih vrata i prozora, postavljanje termičke izolacije, zamenu grejnih kotlova efikasnijim na gas ili biomasu, izgradnju ili zamenu grejne instalacije, ugradnju toplotnih pumpi, solarnih kolektora...

Biće podeljeno 11.250.000 dinara ukupnih sredstava Opštine i Ministarstva rudarstva i energetike, sa maksimalnim udelom za pojedinačnu meru do 50 odsto vrednosti projekta.

Kako je u konkursu navedeno, građani imaju mogućnost da se prijave i za jedan od paketa mera sa višim udelom bespovratnih sredstava, i do 65 odsto.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti sa zvanične internet stranice Opštine Paraćin ili u zgradi Opštinske uprave, a prijave će se primati do utroška sredstava, a najkasnije do kraja decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!