UČENICI POLOŽILI ISPIT: U Kraljevu održana uspešna vežba evakuacije u slučaju zemljotresa

G. ĆIROVIĆ

29. 03. 2024. u 11:52

U četiri kraljevačke srednje škole danas je istovremeno održana zajednička vežba evakuacije u slučaju zemljotresa u kojoj je ukupno učestvovalo oko 1.500 učenika i njihovih profesora.

УЧЕНИЦИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ: У Краљеву одржана успешна вежба евакуације у случају земљотреса

G.Šljivić

U organizaciji Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave, ovom prilikom vežba je sprovedena u Gimnaziji, Ekonomskoj, Medicinskoj i Elektro-saobraćajnoj tehničkoj školi u kojima su đaci pravovremeno i poštujući sve procedure prilikom zemljotresa, evakuisani na bezbednu lokaciju.

G.Šljivić

 

- Vežba je u potpunosti uspešno sprovedena, pa se može konstatovati da su naši srednjoškolci položili ispit sa najvišom ocenom, kao i svi drugi učesnici – zadovoljno je „raportirao“ Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja civilne zaštite naglašavajući važnost edukacije učenika, kao i nastavnog i nenastavnog osoblja u školama.

G.Šljivić

 

Prema njegovim rečima, ova vežba sprovedena je sa ciljem uvežbavanja bezbedne evakuacije đaka, provere sistema veze i uzbunjivanja i procedura, edukacije lične i uzajamne zaštite, kao i upoznavanja sa putevima evukacije i mestima okupljanja.

G.Šljivić

 

- Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalne samouprave, Crvenog krsta, MUP, Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije, Dobrotvorne fondacije SPC „Čovekoljublje“, OB „Studenica“ i kraljevačkog Doma zdravlja, ovakva vežba svake godine organizuje se i u ovdašnjim osnovnim školama – dodao je Maksimović. - Na ovaj način svi zajedno podižemo nivo svesti i edukacije koji mogu biti od ogromnog, čak i presudnog značaja u eventualnim kritičnim trenucima.

G.Šljivić

 

OKREPLjENjE

UZ demonstraciju evakuacije, izvlačenja povređenih iz ruševina i simulaciju ukazivanja prve pomoći, ovom prilikom prikazana je i konkretna podela hrane na punktovima za pomoć, pa su učesnici mogli da se okrepe porcijama pasulja.

- Prste da poližeš, pasulj je bolji od svake užine – poručili su srednjoškolci nakon okončanja današnje vežbe.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!