KORONA DIKTIRA DATUM: Odlaže se referendum u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri

G.Ćirović

18. 11. 2020. u 11:00

ZBOG nepovoljne epidemiološke situacije u kraljevačkom kraju, ovdašnje Gradsko veće uputilo je odbornicima Skupštine grada Kraljeva predlog da se referendum u Ušću o promeni statusa ove rudrske varošice U Ibarskoj klisuri iz Mesne zajednice u gradsku opštinu, prvobitno zakazan za 28. novembar, do daljeg odloži.

КОРОНА ДИКТИРА ДАТУМ: Одлаже се референдум у варошици Ушће у Ибарској клисури

Foto: G.Š.

- Sada je najvažnije da zaštitimo sopstvene porodice, da sprečimo da se kovid virus širi na čitavoj teritoriji Kraljeva, a o tome da li će Ušće postati posebna gradska opština odlučivaćemo kada epidemiološka situacija bude poboljšana – kaže dr Predrag Terzić, Gradonačelnik Kraljeva.

Tako će se meštani ušćanskog i studeničkog kraja na referendumsko pitanje - „Da li ste za obrazovanje gradske opštine Ušće, koju čine područja mesnih zajednica Bare, Gokčanica, Mlanča, Polumir, Rudno, Savovo, Studenica, Tepeče i Ušće?“ na ukupno 23 glasačka mesta izjašnjavati tek kada epidemiološka situacija ponovo bude pod kontrolom.

Ova rudarska varošica, udaljena od Kraljeva pedesetak, a od Raške tridesetak kilometara, sve do 1965. godine imala je status opštine. Odlukom tadašnjih vlasti, Ušće je ipak pripojeno Kraljevu, a hoće će li se taj status posle više od pet decenija ponovo promeniti odlučiće meštani na referendumu zaokruživanjem odgovora „za“ ili „protiv“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!