PRVI KUPAČI POSLE VIRUSA: Završena sanacija zatvorenog olimpijskog bazena na "Spensu", prva od 1990.

S. BAJIĆ

19. 11. 2020. u 00:40

U OBNOVU zatvorenih bazena na "Spensu", prvi put od izgradnje 1990, uloženo je ukupno 127,4 miliona dinara.

ПРВИ КУПАЧИ ПОСЛЕ ВИРУСА: Завршена санација затвореног олимпијског базена на Спенсу, прва од 1990.

Foto Pres služba grada

Potpuno je renoviran olimpijski bazen i sanirane su bazenske prostorije.

Povodom završetka radova, JP SPC "Vojvodina" posetio Miloš Vučević, gradonačelnik koji je naglasio da su radovi finansirani iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, a 35 miliona uložilo je Ministarstvo turizma.

- Školjka bazena i sistemi ispod nje bili su u vrlo lošem stanju a sada je sve urađeno kako struka nalaže. U nacrtu budžeta za dogodine je predviđeno 60 miliona dinara za kompletnu obnovu filterskog postrojenja. Imaćemo najsavremenije uređaje kada je reč o biološko-hemijskoj ispravnosti vode, pa će svi koji koriste bazen dobiti najbolje moguće uslove.

DOSTUPNO I INVALIDIMA

U rekonstrukciju bazenskih prostorija uloženo je 39,7 miliona dinara. Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje. Obezbeđeni su pokretni lift i platforma za spuštanje u bazen za osobe sa invaliditetom.

Posebno je važno što je bazen prilagođen osobama sa invaliditetom, a to do sada nismo imali. Zalažemo se za takav pristup u svim budućim investicijama. "Spens" je pretrpeo velike posledice zbog kovida i odlučili smo da zakupci poslovnog prostora imaju popust od 50 odsto i u novembru i u decembru ove godine. Trenutno je u zakupu 90 odsto poslovnog prostora, a pregovaramo sa još nekim kompanijama da dođu na "Spens" - istakao je Vučević.

On je naglasio da Grad čekaju nova ulaganja u bazen u sportskom centru "Slana bara" a čim epidemija bude završena, bazeni će biti dostupni svim građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!