EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo još jedan pacijent, 24 novozaraženih

M.B.

26. 12. 2020. u 14:45

NAJNOVIJI izveštaj iz Rudničko-takovskog kraja, nažalost glasi: od zaraze kovid-19 preminuo je još jedan pacijent tokom minula 24 sata, u odnosu na naše jutrošnje izveštavanje, kad je taj broj bio jedan.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, 24 новозаражених

Foto: EPA

U istom periodu, zvaničan broj do sada registrovanih novozaraženih osoba ovde je 24.

Jedno od dvoje preminulih lica godišta 1954. umrlo je u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, a drugo godišta 1969. u Kovid bolnici u Batajnici.

- Ukupan broj zaraženih u ovom „trećem piku“ epidemije, na teritotiji opštine Gornji Milanovac je 1.101. Od njih, do sada je izlečeno 389. Preostala lica, pozitivna na kovid-19, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod nadzorom nadležnih lekara Doma zdravlja i drugih službi. Juče je u Kovid-ambulanti našeg Doma zdravlja izvršena 173 pregleda, urađeno 30 antigenskih testova, uzeto jedanaest nazofaringealnih briseva, tri osobe su upućene na hospitalizaciju – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.101 lice, uz 59 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!