POČELA MASOVNA IMUNIZACIJA NOVOSAĐANA: U prvom satu 100 vakcinisanih

Z. GRUMIĆ

20. 01. 2021. u 20:34

NA vakcinacionom punktu, pripremljenom u Hali 1 Novosadskog sajma, u prvom satu prvog dana masovne imunizacije građana od Kovida 19 danas je vakcinu primilo 100 Novosađana starijih od 75 godina, koji su pozivani prema spiskovima dostavljenim na osnovu prijava e-Upravi Vlade Srbije.

ПОЧЕЛА МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА НОВОСАЂАНА: У првом сату 100 вакцинисаних

Foto AP

Već sam početak te akcije pokazuje značajnu zainteresovanost za vakcinaciju na području Grada pa se očekuje da tokom dana deset raspoloživih medicinskih ekipa, u radnom vremenu od osam do 18 sati, vakciniše više stotina građana, izjavio je prof. dr Vladimir Petrović, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

- Verujemo da je potrebno da vakcinišemo od 70.000 do 80.000 Novosađana kako bismo na ovom prostoru postigli odgovarajući kolektivni imunitet i praktično okončali epidemiju – rekao je doktor Petrović naglasivši da vakcinacija predstavlja „početak kraja“ Kovida 19.

On je napomenuo da je u sve opštine i gradove u Vojvodini stiglo 23.000 doza „Sinofarmove“ vakcine, od kojih će 5.500 biti „potrošeno“ u Novom Sada i dodao da se do sada preko e-Uprave za vakcinisanje prijavilo 25.000 Novosađana.

Vakcinacija se obavlja po listi prioriteta tako da će, posle onih najstarijih građana, na red doći prosvetari, novinari, vojska i policija i na kraju ostalo radno aktivno stanovništvo.

Vakcinu je među prvima primio Đorđe Marinović, inženjer u penziji, koji je u sajamsku halu došao sa svojim sinom Aleksandrom.

- Svi bi trebalo da se prijave za vakcinisanje jer time čuvamo zdravnje svih nas – rekao je on za „Novosti“ napominjući da se sam prijavio, čim je to bilo omogućeno.

Grad je, u saradnji sa nizom medicinskih i drugih ustanova i službi obezbedio na Novosadskom sajmu sve uslove da se ova akcija obavi što efikasnije, rekao je član Gradskog veća dr Dragan Stajić i poručio građanima da je vakcinacija jedini način da se izborimo sa Kovidom 19 i vratimo normalnom životu i radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!