GRADONAČELNIK PRVI PRIMIO VAKCINU NA NOVOM PUNKTU U "MEDISONU"

B. Grujić

27. 01. 2021. u 10:56

SPORTSKA dvorana "Medison" od danas je novi punkt za vakcinaciju građana protiv virusa Kovid 19, a prvi koji je neposredno nakon otvaranja, primio vakcinu je gradonačelnik Simo Salapura.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРВИ ПРИМИО ВАКЦИНУ НА НОВОМ ПУНКТУ У МЕДИСОНУ

Foto: B. Grujić

- Obećali smo pre nekoliko dana i uspeli da osposobimo punkt u sportskoj dvorani, koja će u narednom periodu imati drugačiju funkciju - naglasio je Salapura, uz apel sugrađanima da veruju lekarima, struci i naučnim dostignućima i da je vakcinacija  jedini način da se pobedi korona. 

Koordinatorka za masovnu imunizaciju Kriznog štaba u  Zrenjaninu,  Gordana Đurić istakla  je da je punkt u hali "Medison" prvi vaninstitucionalni punkt van matičnog Doma zdravlja i da če se građani vakcinisati po spisku prijavljenih na eupravi. 

SKORO DEVET HILjADA VAKCINA U SREDNjOBANATSKOM OKRUGU

Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin do sada je dostavljeno ukupno 8.715 doza vakcine protiv koronavirusa i to 8.400 doza kineskih i 315 doza Fajzerove i vakcinisano je više od 5.000 osoba.

- Pomažu nam volonteri Crvenog krsta, imamo u "Medisonu" šest punktova i šest ekipa, a očekujemo da tokom dana bude vakcinisano oko tri stotine pacijenata - istakla je Gordana Đurić, uz napomenu da se striktno poštuje procedura vakcinacije, da se pacijentima najpre meri temperatura i dezinfikuju ruke, zatim prolaze kroz dezobarijeru i nakon potpisivanja i lekarskog pregleda, dobijaju vakcinu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna