IZGLEDAO KAO DA JE DROGIRAN: Radnice parfimerije na Klisi umalo nisu nastradale u požaru

Z. GRUMIĆ

05. 08. 2020. u 07:22

STAJALA sam u šoku, nekoliko sekundi, oči u oči, ispred maskiranog mladića koji je samo nekoliko trenutaka ranije u prodavnici prosuo i zapalio nekakvu tečnost i onda je pobegao, kaže, za "Novosti", Bojana Mikalački, jedna od dveju na sreću nepovređenih radnica "Tifani šopa" na Klisi u Novom Sadu, na koji je u ponedeljak uveče bačen najverovatnije Molotovljev koktel.

ИЗГЛЕДАО КАО ДА ЈЕ ДРОГИРАН: Раднице парфимерије на Клиси умало нису настрадале у пожару

Zapaljena prodavnica na Klisi / Foto Z. Grumić

Ona i koleginica Svetlana bile su, kaže, same u radnji pred kraj radnog dana kada se začuo snažan prasak.

- Ugledala sam plamen i mladića ispred mene, na čijem je licu bila bela medicinska maska. Uplašila sam se i prvom momentu pomislila na koleginicu, koja je u tom trenutku bila u toaletu. Pozvala sam Svetlanu i uspele smo, na sreću, da istrčimo napolje pre nego što se vatra razbuktala i da odmah pozovemo vatrogasce.

Kaže da nije osećala strah od napadača, koji je po njenim rečima izgledao kao da se drogira.

Ispred radnje na uglu Primorske ulice i Sentandrejskog puta, u utorak ujutru smo zatekli i Darka Simića, koji je sa svojom suprugom Milanom Novaković vlasnik prodavnice "Tifani šop".

- Još sam u šoku, ove žene su mogle da poginu. Najvažnije je da nije bilo žrtava, niti povređenih - ističe Simić i napominje da je materijalna šteta ogromna, budući da je izgorelo najverovatnije više od 90 odsto artikala u prodavnici.

On dodaje da će policiji u istrazi sigurno pomoći snimak sa sigurnosne kamere u objektu, na kojem se vidi napadač, koji je, prema tvrdnjama očevidaca, otrčao do automobila "koji ga je čekao" i odvezao.

- Neko očigledno hoće da ugrozi naš posao, koji nam je dobro krenuo, posebno od izbijanja epidemije virusa korona. I 9. maja bio je napadnut ovaj prodajni objekat. Razbijen je izlog i bačen Molotovljev koktel, a napadač još nije pronađen - tvrdi Simić.

DETONACIJE

POŽAR u prodavnici u neposrednoj blizini kružne raskrsnice na Klisi izbio je u ponedeljak oko 19.45.

Prema rečima nekih od žitelja tog dela grada, najpre se čula jača detonacija, a ubrzo potom dve slabije.

- To je prodavnica kućne hemije, pa pretpostavljamo da su manje eksplozije prouzrokovane od vatre koja je zahvatila hemijske proizvode - kaže jedan od komšija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna